BIST8.888,82%2,00
USD34.237%-0.13
EURO37,0661%0.18
ALTIN3.015,37%0.75
Gündem

Öcalan'dan Bahçeli'nin çağrısına cevap: Buradan tabutta çıkmak istemiyorum!

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan 43 ay sonra ilk görüşmesini yeğeni Ömer Öcalan ile yaptı. Bahçeli'nin çağrısının ardından olumlu mesaj veren Öcalan'ın "Buradan tabutta çıkmak istemiyorum" diyerek örgüte silah bırakma çağrı yapabileceğini söylediği belirtildi. Gözler ise Kandil'de.

Abone OlGoogle News
24 Ekim 2024 10:54

43 aydır görüşme yapmasına izin verilmeyen teröristbaşı Abdullah Öcalan, dün yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ile İmralı'da görüştü. Saat 11.00’de başlayan görüşmenin yaklaşık olarak iki saat sürdüğü öğrenildi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 14 Ağustos 2024 tarihinde Ömer Öcalan tarafından yapılan ziyaret başvurusunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son çıkışından sonra kabul edildiğini ve yeğen Öcalan'ın İmralı'ya gittiğini yazdı.

ÖCALAN'DAN OLUMLU MESAJ

43 ay sonra gerçekleşen bu görüşmenin detaylarını Selvi köşesine taşıdı ve görüşmeye dair şu detayları aktardı:

"Öcalan’ın Bahçeli’nin çağrısına karşı takınacağı tavır sürecin ilerlemesi açısından önemli olarak görülüyor.

Abdullah Öcalan’ın, Ömer Öcalan’la yaptığı görüşmede tecrit koşulları ortadan kaldırıldığı ve haberleşme imkânı sağlandığı taktirde silahların bırakılması konusunda bir rol oynayabileceği mesajını verdiği söyleniyor."

"BURADAN TABUTLA ÇIKMAK İSTEMİYORUM"

Öcalan’ın “Tarihi sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım. Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım” dediği ifade ediliyor.

MHP lideri Bahçeli’nin gündeme getirdiği, “Umut hakkı” düzenlemesinin de Öcalan açısından teşvik edici olduğu ifade ediliyor.

Öcalan’ın, bir süre önce, “Buradan tabutla çıkmak istemiyorum” dediği ifade ediliyor.

KANDİL NE YAPACAK?

Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan’la görüşmesinde silahların bırakılması ve yeni bir süreç başlatılması konusunda rol üstleneceği mesajı verdiği ifade ediliyor.  Ama Öcalan’ın bu mesajına Kandil’in ne cevap vereceği ise merak konusu oldu.

2013 yılında Nevruz Bayramı’nda Diyarbakır meydanında on binlerce insanın huzurunda okunan açıklamasında Abdullah Öcalan, silahların bırakılması ve demokratik siyaset yapılması çağrısı yapmıştı. Ancak Kandil, Hendek savaşları ve tek yanlı savaş sürecinin başladığını ilan ederek, süreci sabote etmiş ve çözüm sürecinin akamete uğratılmasını sağlamıştı.

ÖCALAN'A SON ŞANS

Çözüm süreçlerinde Kandil üzerinde etkili olamayan PKK lideri Abdullah Öcalan, 43 aydır kimseyle görüştürülmüyordu. Bahçeli’nin çağrısı üzerine PKK’nın silah bırakması ve terörün sonlandırılması konusunda yeniden inisiyatif üstlenmek istediğini bildiren Öcalan’a son bir kez şans tanındığı söyleniyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar