Ümit Özdağ PKK ağzıyla konuştu: Türk Ordusu Suriye’den geri çekilsin!

Türk Silahlı Kuvvetler, çok uzun zamandan bu yana Suriye ve Kuzey Irak’ta PKK/YPG’ye karşı operasyonlar gerçekleştiriyor. Son günlerde TSK, terör örgütlerine karşı çok ağır zaiat verdirirken, Suriye’de rejim yönetimi Beşar Esad, Türkiye ile teröre karşı birlikte çalışmaya hazır olduklarını açıklamıştı.

OLAYLARIN FİTİLİ KAYSERİ’DE ATEŞLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Esad ile görüşmeye pozitif yaklaşması, bölgede terör örgütlerini besleyen yapıyı oldukça rahatsız etti. Ve bir anda provakatif gelişmeler yaşanmaya başladı. Önce Kayseri’de Suriyeli bir şahsın 6 yaşında çocuğu taciz etmesi, halkın öfkesine neden oldu. Kayseri’de öfkeli kalabalık, protestonun dozajını çok ciddi bir şekilde kaçırarak, Suriyelilerin iş yerlerini ve araçlarını yaktı.

SURİYELİ BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEDİ

Yaşanan olayların ardından 67 kişi gözaltına alınırken, Suriye’de de provakatif olaylar meydana geldi. Türk bayrağının yakıldığı, Türk karakollarına saldırıların yapıldığı provokasyon girişimlerinin ardından Suriye Geçici Hükümeti ve Suriye Milli Ordusu, Türkiye lehinde açıklamalar yaptı. Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa, Türk halkından özür dileri, Suriye Milli Ordusu Türk bayrağını göndere çekti.

ASIL SORUN PKK/YPG


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’deki mücadelesi en çok PKK/YPG’yi rahatsız ederken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan ilginç bir açıklama geldi. Türk askerinin Suriye’de olmasına sadece sığınmacı perspektifinden yaklaşan Özdağ, Türk ordusunun Suriye’den geri çekilmesi gerektiğini ifade ederek tepkileri üzerine çekti.

“SURİYE’DEN GERİ ÇEKİLMELİYİZ”

İşte Ümit Özdağ’ın o açıklamaları: "Zafer Partisi, Saray rejiminin Suriye politikasını baştan sona reddediyor. Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Bunun için de yapılması gereken Suriye rejimiyle görüşmelere derhal başlamak, diplomatik ilişkileri tekrar kurmak ve Türk askerinin yapılacak bir anlaşma çerçevesinde, bu anlaşmanın da bir ayağı Suriyelilerin Suriye’ye geri dönüşü, diğer ayağı da Türk Ordusunun Suriye’den geri çekilmesi olmalıdır. Suriye’den geri çekilinmelidir.”