BIST9.044,89%0,15
USD34.2554%-0.02
EURO37,6327%0.02
ALTIN2.878,98%-1.05
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde milletçe yürek yakan olaylara şahit olunduğunu belirterek "İstanbul'da gencecik bir polis memurumuz şehit edildi. Geçtiğimiz Cuma günü ise iki genç kızımız vahşi cinayete kurban gitti." dedi. "Bu vakaların ekseriyetinde fail de mağdur da gençlerimizden oluşuyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin sosyal medyanın ve dijital mecraların karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalmayacaklarını söyledi.

Abone OlGoogle News
08 Ekim 2024 17:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni"ne katıldı.

SON DÖNEMDE ARTAN ŞİDDET OLAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddet olaylarına değindi. Erdoğan, son günlerde milletçe yürek yakan olaylara şahit olunduğunu anımsatarak, önceki ay Eskişehir'de cami avlusundaki kişilere yönelik menfur bir saldırı olduğunu, ardından İstanbul'da bir polis memurunun alçakça şehit edildiğini ve geçen Cuma günü iki genç kızın, vahşi bir cinayete kurban gittiğini hatırlattı.

"FAİL DE MAĞDUR DA GENÇLER"

Dijital platformlardan yayılan cerahatin, sapkın akımların, uyuşturucu illetinin, alkol belasının, televizyon dizilerinin özendirdiği mafya kültürünün, infaz ve ıslah sistemindeki boşlukların, bu acıların yaşanmasında rol oynadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu vakaların ekseriyetinde failin de mağdurun da gençlerden oluştuğuna işaret etti.

"GENÇLERİMİZİN KARANLIK DEHLİZLERDE YİTİP GİTMELERİNE SEYİRCİ KALAMAYIZ"

Erdoğan, millet ve devlet olarak, bu hadiselerin önüne geçecek adımlar atılmadığı takdirde Batılı ülkelerin karşılaştığı sıkıntılarla yüzleşmenin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gençlerimizi modern popüler kültürün insafına terk edemeyiz. Gençlerimizin sosyal medyanın ve dijital mecraların her türlü melanetin bulunduğu karanlık dehlizlerinde yitip gitmelerine seyirci kalamayız. Milletimizi asırlardır sarsılmadan ayakta tutan milli ve manevi değerlerimiz, bu mücadelede en büyük destekçimiz olacaktır. Üniversitelerimizin daha fazla sorumluluk alması, kendilerine emanet edilen gençlerimize daha fazla sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle gençlerimizin milli kimlik inşasına üniversitelerimizin katkı vermesi gerekiyor."

"TERÖRE, UYUŞTURUCUYA KAYBETTİĞİMİZ HER GENCİN VEBALİ HEPİMİZİN ÜZERİNDEDİR"

Mazi ile ati arasında kurulacak köprünün en önemli ayaklarından birinin üniversiteler olduğunu bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Teröre, uyuşturucuya, alkol bağımlılığına, sapkın akımlara, suç çetelerine kaybettiğimiz her gencin vebali hepimizin üzerindedir. Önümüzdeki dönemi, tüm bu sorunların üzerine daha kararlı gittiğimiz, gereken adımları atıp netice aldığımız bir döneme tahvil etmek istiyoruz. Bu süreçte üniversitelerimizden, siz hocalarımızdan ciddi manada destek bekliyoruz."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar