BIST10.045,74%-0,37
USD32.4877%0.20
EURO34,6962%-0.34
ALTIN2.412,67%-0.41
Siyaset

CHP'li başkan Burcu Köksal makam odasını yeniliyorlar! Hani israf duracaktı?

Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ‘böcek’ iddialarının ardından makam odasını yenilediğini kendisi ifşa etti.

Abone OlGoogle News
19 Nisan 2024 13:39

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ‘böcek’ arama iddialarının altından makam odasını yenileme çalışması yaptığı ortaya çıktı.

Akit TV'de Murat Alan'ın sunumu ve Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu'nun yorumlarıyla ekranlarınıza gelen Manşetlerin Dili'nde Afyonkarahisar belediyesinde yaşanan böcek iddiaları masaya yatırıldı.

Yeni Akit Gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, bu durumu sert bir dille eleştirdi ve belediyenin kamu kaynaklarını gereksiz yere harcadığını söyledi.

BÖCEK BAHANE İSRAF ŞAHANE

Karahasanoğlu, makam odasındaki değişikliklerin, sadece bir ‘böcek’ araması için yapılmış olamayacağını, bunun yerine tam bir makam değişikliği olduğunu söyledi. Karahasanoğlu, tavanların, alçıpanların sökülmesi, floresanların ve klima borularının zarar görmesini, milli servetin israfı olarak nitelendirdi ve bu tür harcamaların kamu görevi yürütme biçimi olamayacağını söyledi.

Karahasanoğlu ayrıca, Başbakanlık ofisindeki ‘böcek’ aramasının profesyonel ekipmanlarla yapıldığını ve binanın zarar görmediğini örnek göstererek, Afyonkarahisar Belediyesi’nin yaklaşımını eleştirdi. CHP’li belediyelerin sözde israfı durdurma vaatlerine karşı gereksiz kamu kaynağı harcamasına tepki gösterildi. Belediyenin bu tür yenileme çalışmalarıyla milli serveti korumak yerine tahrip ediyor.

"MAKAM ODASINI YENİLİYOR"

Ali Karahasanoğlu şu ifadeleri kullandı: "Böceği koymuşlar buraya biz de merakla bakıyoruz. Böcek konulduğu yeri gösterirken kendi yaptığı suçları itiraf ediyor Burcu Köksal. Floresanlar sarkmış niye floresanlar sarkıyor ki yani böcek araması yapılırken floresanları ayağından havaya sallandırmanız mı gerekiyor? Yıkmış dökmüşler orada iskele girmiş İskele. Belediye Başkanlığının makam odasına İskele girmiş. İskeleyle mi arıyorsunuz böceği. Sıfırdan A'dan Z'ye her şeyi değiştirmek için yıkıp kopartmış odayı. Alçı tavanlar şunlar bunlar tavan ne hale dönmüş ya. Yangından çıktı Akit binasında 3 gün sürdü. İstanbul İtfaiyesi söndüremedi seyretti. Öyle 3 gün sonra, böyle bir şey ben görmedim.

"İHALEYİ NE ZAMAN YAPTINIZ? İHALEYİ KİME VERDİNİZ?"

Böcek nerede şimdi böcek böcek? Tam makam koltuğunun karşısında. Tavanı binayı parçalamışlar. Ne yapıyorlar A’dan Z’ye her şeyi değiştiriyorlar. Daha iki hafta oldu ya insafsızlar. Vicdansızlar 9 gün de bayram tatili var. Bayram tatili dememişsin ne zaman ihaleyi yaptın, kime yaptırıyorsun bunu, hangi şirkete yaptırıyorsun? Çık Yüreğin varsa söyle. De ki Belediyenin kendi ekiplerine yaptırıyorum, Belediyenin kendi ekiplerine yaptırıyorsa söylerim. Bunlar milli Servet kardeşim, milli servet bunlar. Bunları yıkarak kırarak tahrip ederek kamu görevi yürütmüş olmazsınız.

O floresan ampuller, o klima boruları yazıktır günahtır. Bir klima tesisatı yaptırmaya kalkıştığını zaman sadece bir oda için 200-400 bin gidiyor. Neredesiniz milyonlardan bahseden CHP'li belediyeler şunu da almış bunu da almış diyenler.

"ALÇIYI KAZIMANIN, BİNAYI YIKMANIN..."

Geçtiğimiz yıllarda Fethullahçılar başbakanlık çalışma ofisine böcek koymuştu. Evet, böcek aramasına gelmişlerdi kimse Başbakanlık binasını yıkmadı. Böyle elinde bir ekipmanla gelindi, profesyonel ekipman ile alçıyı kazımanın binayı yıkmanın baltayla kürekle girip iskele kurup yıkmanın bir alemi yok. Elinizde profesyonel cihazla gelirsiniz nerede bulmuşlardı Başbakanlık çalışma ofisinde. Tam da Başbakanın masasının altındaki üçlü prizin kablo elektrik taşıyan üçlü prizin kutusunun içinde bulmuşlardı. Yani o kutunun fotoğrafını Akit yayınlamıştı. Oranın fotoğrafını yayınlamıştı, ne başbakanlık binası yıkılmıştı, ne parçalanmıştı ne de sonrasında ihale açıp bir restorasyon. Biz daha kralıyla düzeltelim denilmişti.

"BURCU KÖKSAL MAKAM ODASINI YENİLİYOR?"

Böyle böcek araması mı olur? Bu aslında orada A'dan Z'ye makam değişikliği yaptırıyor hanımefendi. Makam bakın ne olduğunu söyleyeyim; makamını yenile diyorlar. Yenilenirken diyorlar ki, ya ne yaptın sen Burcu biz belediye binalarındaki şeyleri afişe etmeye başlayacaktık, başkanın makam odası böyle diyecektik, şimdi diyecekler ki geldi Afyon'un yeni CHP'li Belediye Başkanı makamı sil baştan değiştirdi. O da dedi ki arkadaşlar ya iyi de yıktık döktük, her yeri ne yapalım şimdi iskele bile kurduk içeriye böcek araması yapıyoruz deriz. Bir böceği de gösteremeyiz ve maalesef ki benim tahminim o ki şu an AK Parti veya MHP'den CHP'nin seçim kazandığı il veya ilçe ne kadar varsa hepsinde benzer fotoğraflar vardır. Yürekleri yetiyorsa açıklamaları yapsınlar. Ben bundan da memnuniyet duyarım. Desinler ki biz evvelki makam odalarını bile daha lüks daha şatafatlı olduğu kanaatindeyiz. Biz çok daha mütevazi makam odalarıyla işlerimizi yapmayı düşünüyorduk. Dolayısıyla tek bir yeni masraf yapmayacağız diye açıklamalarını buyursunlar yapsınlar.” Dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar