BIST9.126,03 %-1.07
USD38.4818%0,02
EURO43,9041 %0.04
ALTIN4.085,64 %-0.48
Yemek

Sütlü Pişi nasıl yapılır?

Sütlü pişi nasıl yapılır? Sütlü pişi tarifi, kahvaltı sofraları ve çay saatleri için hazırlanabilecek, nefis bir hamur kızartması tarifi.

Abone OlGoogle News
26 Şubat 2021 12:51

Sütlü Pişi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

1 buçuk su bardağı ılık süt,

1 paket instant maya (10 gram),

1 tatlı kaşığı toz şeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

3 buçuk su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.).

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Sütlü Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

Sütlü pişi hamuru için gerekli olan ılık süt, maya ve toz şeker, yoğurma kabı içerisine konulup karıştırılır.

Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekletilir.

Üzerine tuz ve ölçülü olarak un ilave edilerek güzelce yoğrulur.

Eele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.

Elde edilen hamurun üzeri örtülür ve mayalanması için dinlendirilir.

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp, beze yapılır.

Bezelerden ilki unlu tezgah üzerinde, merdane yardımı ile, tatlı tabağı genişliğinde açılır (ellerinizi hafif yağlayarak da açabilirsiniz).

Tavaya sıvı yağ koyulup kızdırılır ve açılan hamur kızgın yağ içerisinde arkalı önlü çevrilerek pişirilir.

Pişirilen sütlü pişi, fazla yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine çıkartılır.

Diğer bezelerde aynı işlemlerden geçirilir ve hazırlanan pişiler sıcak olarak servis edilir.

Bu ölçüler ile 11 adet pişi elde ediliyor. Büyüklüğüne bağlı olarak sayısı değişebilir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar