Fırında Soslu Patates nasıl yapılır?
Hem pratik hem lezzetli fırında doslu patates nasıl yapılır?

Fırında Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler
3 adet orta boy patates,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı salça,
Pul biber,
Kekik,
1 silme tatlı kaşığı tuz (tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz),
1-1 buçuk su bardağı su
Fırında Soslu Patates Yapılışı
Fırında soslu patates yapmak için öncelikle patateslerim kabukları soyulup yıkanır ve çok kalın olamayan küp şeklinde doğranır.
Doğranan patatesler derin bir kap içerisine alınır ve üzerine salça, sıvı yağ, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce harmanlanır.
Soslanan patatesler küçük dikdörtgen borcam içerisine (veya aynı boyutta bir fırın tepsisine) boşaltılıp yayılır.
Önceden ısıtılmış 200° fırında, patatesler yumuşayıp üzeri kızarana kadar pişirilir.
Pişirilen fırında soslu patates, fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir.
Not; Tavuk ve et yemeklerinin yanına garnitür olarak yapabilirsiniz.
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar