Haside nedir? Haside nasıl yapılır?
İç Anadolu Bölgesi'nin geleneksel tatlılarından biri olan ve pekmezle yapılan Haside tatlısı, soğuk kış günlerinde tatlı tercihleri arasında yer alıyor. Bu soğuk kış günlerinde pekmezle yapılan bu lezzetli tatlı hem içinizi ısıtacak hem de damaklarınıza şenlik yaşatacak! Peki, Haside nedir? Haside nasıl yapılır? Haside hangi yöreye ait?
22 Şubat 2021 12:39

Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı dut pekmezi
- 1 su bardağı sıcak su
- Üzeri için:Ceviz, fındık, badem (tercihinize bağlı)Hazırlanışı:
- 4 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencerede erittikten sonra içerisine 5 yemek kaşığı unu ekleyelim ve orta ateşte kokusu çıkana kadar kavuralım.
- 1 su bardağı dut pekmezini ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek iyice karıştıralım.
- Koyu bir muhallebi kıvamı alan tatlıyı, kaselere eşit miktarda bölüştürelim ve bir süre oda sıcaklığında ılıttığınız haside tatlısını soğuması için buzdolabına kaldırarak 2- 3 saat kadar bekletelim.
- Sunum aşamasında badem, ceviz ve fındık gibi kuruyemişler ile süsleyelim. Afiyet olsun.
0 Yorumlar
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar