İmsak:
Güneş:
Öğle:
İkindi:
Akşam:
Yatsı:
Yemek Tarifleri

Çikolatalı güllaç nasıl yapılır?

Ramazan Ayının vazgeçilmez sütlü tatlılarından olan güllacı çikolatalı iken yediniz mi? Eğer yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetli bir tatlı olan çikolatalı güllaç tarifini evinizde deneyebilirsiniz.

Abone OlGoogle News
24 Nisan 2020 04:30

MALZEMELER:

- Damla çikolata

- 200 gram çilek dilimi

- 7 adet güllaç yaprağı

- 1 lt + 250 ml (6 su bardağı) süt

- 250 gr (1+1/4 su bardağı) şeker

- 100 gr sütlü çikolata (parçalanmış)

- 2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı kakao

YAPILIŞI:

Çikolatalı güllacımızı yapmak için ilk önce güllaçları ıslatıp yumuşatalım ve büyük boy fırın tepsisinin içerisine koyalım. Ardından tencerede şeker ve kakaoyu karıştıralım. İyice karıştırdıktan sonra 3 su bardağı süt ekleyelim ve ocağa koyalım.

Kaynama işleminden sonra tencerenin altını kapatıp çikolataları koyalım. Çikolata eriyince geri kalan 3 bardak sütü de ilave edelim.

SOSU İÇİN:

Büyük bir tepsinin içine güllaç yapraklarını yerleştirdikten sonra 1 kepçe sos gezdirelim. Yumuşadıktan sonra da vakit kaybetmeden tart kalıbına alalım. Her 2 katta bir aralara çilek ve damla çikolata ekleyelim.

En üst kısmı da yaptıktan sonra arta kalan sosu tepeden dökelim ve ortalama 2 saat kadar oda sıcaklığında bekletelim.

Yasemin.com'dan alınmıştır.

Yorum Yazın