BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10

Şimdi sadece Belediye Başkanı seçiyoruz!

Şevki Yılmaz

Abone OlGoogle News
22 Mart 2024 10:29

Bismillahirrahmanirrahıım

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza hamd, Eşsiz Önderimiz, Sevgili Resulümüz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Resul Efendilerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan Mümin kardeşlerimize, Din ve Vatan muhafızı Şehid ve Gazilerimize salat ve selam olsun!

Şehirlerimizi beş yıllığına teslim edeceğimiz Şehr›ülemin (Belediye Başkanı) adaylarını iyice araştırıp seçmek imani, insani ve vicdani vatandaşlık görevimizdir!

Bu en önemli seçme hakkımızı kullananları yanıltmak şaşırtmak için gündem dışı konularla hedef saptırıyorlar!

Belediye başkanı seçimini iktidarı ve Cumhurbaşkanını devirme seçimine dönüştürüyorlar!

Asırlık Filistin dramı, Gazze’de Siyonist katliamları, artarak devam eden Faiz belasıneticesi oluşan işsizler ordusu, adaletsiz maaş dağılımı neticesi emeklilerimizin mağduriyetleri, dul ve yetimlerin ızdırabı gibi istismarlarla algı operasyonlarını yanlış kararla ehliyetsiz insanları seçmemiz için Belediye Seçimlerinde kullanmak vicdansızlıktır!

İnsafsızlıktır!

Seçmenimize ve Vatanımıza en büyük düşmanlıktır!

Bu algı operasyonlarına kanmayan insanlarımızın da başına liyakatsiz, şovmen kişilerin getirilmesinin de vebali aldatanlarındır!

Şimdi İktidar seçimi yok! Şimdi Cumhurbaşkanı seçimi yok!

Şimdi Şehirlerimizi beş yıl kime emanet edeceğiz seçimi var!!!

Particilik hastalığıyla ve hemşehricilik, Irkçılık, Mezhebcilik taassubuyla bu hakikatlara gözlerimiz kör, kulaklarımız sağır olmamalı!

Seçimlerden sonra beş yıl daha “Oy anam oy!” dememek için oylarımızı kullanmak için sandığın önüne geldiğimizde sadece bunu düşünmeliyiz.

Öfke ve hırsla asla hareket etmemeliyiz!

Çarşıda, pazarda, mağazalarda domates, biber ve diğer eşyaları seçerken gösterdiğimiz hassasiyeti Başkan adaylarını seçerken de göstermeliyiz!

Başkan Seçimi görevini yerine getirirken;

“Allah size, emanetleri (kamu görevlerini, devlet işlerini, sorumluluk gerektiren meseleleri) mutlaka ehline, (kabiliyetli, liyakatli, bilgili, dürüst ve güvenilir kimselere) vermenizi emrediyor!” (Kur’an-ı Kerim Nisa S. 58. Ayet-i Kerime) ilahi mesajına hepimiz uymakla yükümlüyüz!

Aksi halde; Her eylemimizde veher işimizde Örneğimiz ve ÖnderimizHz. Muhammed ( s.a) Efendimizin buyurduğu “Görevleri Ehliyetsiz kişilere verdiğinizde (kaos, fitne kargaşa, haksızlık, yolsuzluk vs..) kıyametini bekleyiniz!” acı neticelerini geçmişte birlikte yaşadık ve yaşamaya devam ederiz!

Bunun için de;

Maddi ve Manevi Depremleri önleyemeyiz! Hiçbir güç de asla önleyemez! Ama acı neticelerini zamanında tedbirlerle önleyecek ve acılarımızı paylaşarak azaltacak emin ehil Başkanları beş yıllığına seçeceğimizi asla unutmamalıyız!

Dost acı yazar! Ve ne yazarsahepinizi ayırmadan sevdiği için yazar!

Oy namustur!

Oy Vebaldir!

Oy vicdandır!

Allahımız hepimize Şehirlerimizi teslim edeceğimiz kişileri adil, ehil, emin, sadık, karakterli şahsiyetlerden seçebilme feraset ve basireti lutfetsin!

Sosyal Medya sihirbazlarının yalan ve iftira dolu algı yanıltmalarından ve “Temel atmama töreni” ile övünen şovmenlerin hilelerinden bilhassa İstanbulumuzu ve tüm şehirlerimizi ve hepimizikurtarsın!

Amiin.

Nefsimizde, ailemizde ve ülkemizde “İslam Sözleşmesi”nin uygulanması, Mescid-i Aksa’mızın, Osmanlıcamızın özgürlüğü, tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız ve Kur’an Ayımız Ramazan-ı Şerif’imiz mübarek olsun.

Selam sevgi ve duayla.

Şevki Yılmaz

Akit TV köşe yazarı