BIST9.710,93%-0,11
USD32.5435%-0.07
EURO34,8919%0.11
ALTIN2.439,31%0.67

Stratejik Araştırmalar ve yapılması gerekenler!

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Abone OlGoogle News
08 Ekim 2019 02:02

“21. yüzyıldaki Stratejik Araştırmalar” kitabımız beşinci baskısını yaptı, Türkiye’yi idare etmek isteyenlere duyurulur! Çok şükür, çok iyi geri dönüşler aldık. Fakat şunu gördük ki, devletin başındakiler, yöneticiler, güç sahipleri kendi bildiklerinin dışında hiçbir bilgiyi kabul etmiyor veya etmek istemiyor!

Bana göre kendi fikir ve görüşlerine muhalif bütün yazılar ve raporlar danışmanlarca yetkililere yanlış aksettiriliyor veya engelleniyor!

Çünkü o makamlardaki yerleşik düzenin her zamanki kripto bürokratlar ve danışmanları tarafından bu bilgilerin bilinmemesi ve bildirilmemesini gerektiriyor..!

15 Temmuz öncesi Sayın devlet başkanı ve bakanların etrafındaki birinci ikinci üçüncü  bütün yaverler, danışmanlar, özel kalem müdürleri hatta peş peşe üç defa değiştirilmesine rağmen paralel yapı mensubu çıkmadı mı?

Şimdi olmadığını kim söyleyebilir!

Ben Sayın Devlet Başkanına da aynı şekilde konuların aksettirilmediğini, eksik veya yanlış aksettirildiğini bu sebeple Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın çok hassas olduğu aile, gıda, sağlık, ekonomi diğer paralel yapı gibi konularda yeterli sonucun alınamamasını bu yanlış ve eksik bilgilendirmeye bağlıyorum!

Her ay istişare yaptığımız; bu ayki köşe yazarları bizim akil insanlar toplantımızda bütün arkadaşlar olarak ittifak ettik!

Yıllarca yazdığınız kitaplar, yeni akit’teki başta benim, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Ali İhsan Karahasanoğlu’nun bodoslama eğilmeden bükülmeden rahmetli Hasan Karakaya gibi yazdığı yazılar yanında! Abdurahman Dilipak’ın, Şevki Yılmaz’ın, tarihin piri Yavuz Bahadıroğlu dahil daha pek çok sahasında uzman kıymetli köşe yazarımızın söylediklerinin hepsi sanki “sarayın müneccim başı”ymışız gibi hakikaten bir yıl içinde sarayın sağlık, tarım ekonomi.. vs danışmanlarının söylediklerinin aksine gerçek oldu!

Tarım ülkemiz, benim saham olan gıda yönünden baktığımızda soğana muhtaç edildi!

15 sene önce uzak batıya ihraç ettiğimiz bütün ürünleri başta mercimek, nohut, fasulye, soya hem de GDO’lu olarak ithal eder duruma düşürüldük!

İnsan genetiği bozuldu neslimiz yok olmaya başladı! Dehşetli tablolar yakında karşımıza çıkacak!

25 sene önce yazdık!

Başta sağlık ve tarım alanındaki yazdığımız tespitlerin ve uyarıların hepsi çıktı!

Binlerce kişi organları eksik, safra keseleri alınmış, diz kapakları yamalı, kalplerinde stentler, protezli, dolgulu, ilâç torbalarıyla mutsuz umutsuz bir şekilde kalan ömürlerini yaşamaya çalışıyor yaşamak denirse tabii ki!!!

 Dünya çapında bir stratejimiz var mı?!

 Duvara vurdu millet, felaketlerle boğuşuyor memleket!

 Yaratıcı’nın bizle birebir muhatap olacak hâli yok elbet; adaletini ötelediği ‘rahmet’inin tecellisi şefkât tokatlarıyla, âlemlerin ve fertlerin kıyametinden önce burada ibret alıp özümüze dönmemiz için tsunamiler, şiddetli yağışlar veya kuraklıklar, zelzeleler, salgın hastalıklar, huzursuzluklar, ailesel, çevresel ve toplumsal sorunlarla kendini hatırlatıyor! “Yaşadığınız âlemin bir sahibi ve hâkimi var. Kula kul olmayın; bana kul olun, beni razı edin!!!” diyor...

 O, razı olsa, bütün dünyanın karşınızda olmasının bir hükmü yoktur!

 Biz ve bizim gibi farkındalığı olanlarla konferanslarımız, kitaplarımız, uygulamalarımız, ürünlerimiz, metodlarımız ve kaliteli bir yaşam tarzında 2 milyona yakın medyadaki kitlemiz ve gerçek takipçilerimizle;

(Zaman zaman yerleşik düzenin tetikçilerinin saldırılarına uğrasak da) bıkmadan onları Allah’a havale ederek doğru yolumuzda devam ediyoruz. Bizi dinleyenler, yolumuzdan gitmeye çalışanlar ve bizle irtibatlı olanlar, kozmik enerjilerimizden istifade ediyorlar ki, her gün, her an “Allah ömrümüzden alsın, size versin..!” gibi yüzlerce binlerce dua alıyoruz. Tabii bu şevkle daha hızlı ve daha çok hizmet ediyoruz. Doğruları haksızlık karşısında susmadan, dilsiz şeytan olmadan hatırlatıyoruz! Ömrümüzün sonuna kadar bu gayrette olacağız. Bizi bu işten engelleyen, şeytani yolda olan, bize daima düşman okları atanlar olsun diye dua ediyoruz!

Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı tvitini okuyunca biz de yazma gereği hissettik!

Millet başımızdakiler gibi değil!

Takdirini esirgemeden yapıyor!

 Algıyla değil; bilgi ve hikmetle aydınlanmak!

 Millet Cumhur İttifakı liderlerinden talep ediyor!

Bir sosyal siyaset ve stratejik araştırmalar uzmanı olarak, onlarca eser vermiş, 40 yıl yurtiçi ve yurtdışında devlette önemli görevler yapmış, konuşan değil yaşayan ve üreten birisi gibi bir kere daha havanda su dövenleri uyarırken, “malumun ilânını” başımızdakilere daha geç olmadan tedbir alınabilmesi adına hatırlatmak istiyorum.

Sayın devlet başkanım ve değerli eşleri bu seferde farklı bir şey yapın! Gelin hayatımızın görülmeyen yüzüyle ve asıl gerçeklerle yüzleşelim!

Her gün Türkiye’yi, sarayı ve sizlerin etrafınızı saran malum danışılanlarla, gazeteci, köşe yazarları.. vs ile değil de;

Bir defa olsun doğruları söyleyenleri, partilerinizin etrafına yaklaştırılmayanları, Saraya davet edilmeyenleri, ettirilmeyenleri ve engellenenleri,

dinlenmeyenleri dinleyin! Farklı kişilere raporlarını okutturun!

Türkiye’de gerçekte neler oluyor!

Söylenenler, yazılanlar hep alkışlayanlar kim?

Bir yanlışlık, eksiklik var ki ülkemiz bu hale geldi!

Büyük fotoğrafı görebilmek ve ilmi siyaset bunu gerektirir!!!

Denemekte fayda var!

Nizamülmülk’ün devlet yönetimi ve İbn-i Haldun Mukaddimesi’nin de devlet işleyişindeki başarının yolunda mefhumu muhalifiden! Yani tersten bakmaktan bahseder...!

Padişahlar pekçok zaman bunu yapmışlardır!

Dayattırılan doğrulardan gerçek doğruları görebilmek için!

Türk devletinin bekası için milletin asıl ve asil gerçek sahipleri Cumhur İttifakı liderlerinden bunu istiyor!!!

Vesselam!

 WhatsApp İhbar Hattı   530 200 00 96

Akit TV köşe yazarı