BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO34,8247%-0.55
ALTIN2.325,54%0.22

İmamoğlu ABD’nin Irak’a götürdüğü demokrasiden mi istiyor?

ArzuErdoğral

Abone OlGoogle News
16 Kasım 2020 11:16

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde vaatlerde bulunmuş, ilk icraatı da zam olmuştu.

Hızını alamayarak “ekmeği, suyu ve sütü bedava yapacağız” demişlerdi. Zamdan ise ekmek ile su da nasibini aldı.

Servis ücretlerine, taksiye, minibüslere, arabalı vapurlara, Sosyal Tesisler’deki yemeklere, İspark’a ve bisikletlere yapılan zam ile ilgili de “Zam değil, finansal düzenleme” diyerek aklımızla dalga geçtiler.

Tatilleriyle meşhur olan Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da binlerce esnaf sel mağduru olurken Bodrum’da tatiline devam etmiş tepkiler gelince de “Tatil için aileme karşı sorumluluklarım var” demişti.

“Haliç pisti, biz temizliyoruz” tarzında açıklamalarının yalan olması bir yana o sıralar Haliç’ten pis kokular geliyordu. Haliç'in çamur içerisinde olmasının nedeni de daha önce yapılan yatırımların olmamasıydı.

Kokusundan yanına yanaşılamayan sonra içinde yunuslar yüzecek hale getirilen Haliç’te, İmamoğlu döneminde kısa sürede nasibini almıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinden bir açıklama yapılmış, sırf İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nu karalamak için örgütlü bir kötülükten bahsedilip, olay şiddetle kınanmıştı.

Olayın gerçeği kısa sürede ortaya çıktı.

Ortaya atılan iddianın aksine Fazilet durağından bir anda 47 yolcunun binmediği o duraktan otobüse hiç yolcu alınmadığı anlaşıldı.

Yolcular ise işçi, esnaf ve vardiyalı çalışan kişilerdi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun ortaya attıkları iddiayı bizzat kendi yalanlamak zorunda kaldı. İddialarının hata olduğunu açıkladı. “Bir duraktan bu kadar yolcu bindi dememiz bana gelen veriye göre yanlış olmuş” ifadelerini kullandı.

Fazilet durağı ile ilgili yalanı ortaya çıkaran ve "Duraktan 47 yolcu almadım” diyen halk otobüsü şoförünü de cezalandırarak sertifikasını iptal ettiler.

Ekrem İmamoğlu da FOX TV'de bu yalan üzerinden “Eğer siyaset buysa, lanet olsun siyasete… Kanım dondu, mücadele edeceğiz” gibi sözlerinden dolayı hiçbir pişmanlık emaresi göstermedi.

İmamoğlu döneminde Selahattin Demirtaş'ı ailece ne kadar sevdiklerini de gördük.

İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu Demirtaş'ın Devran kitabındaki öykülerine yer verilen okuma tiyatrosunu Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile birlikte izlemiş ve doğum gününü de birlikte kutlamışlardı.

HDP'nin Taksim'deki İl Başkanlığını ziyaret eden Ekrem İmamoğlu, "Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "İmkan olsa ziyaret etmek isterim.” demişti

Hal böyle olunca da İstanbul Kitapçısı’nda Selahattin Demirtaş’ın kitabının satılmasına da hiç şaşırmadık.

İstanbul’da sefer sayıları azaltıldığı için tıklım tıklım otobüsler ve genel ulaşım sorunları üzerine gelen tepkileri de farklı yöne kaydırmak için Mezarlıklar Daire Başkanlığı'nda koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısının 164 olduğunu öğrendiğini belirterek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı suçladı. Kısa bir süre ardından Bakan Koca'nın kendisini araması ile çark etti. Mevzuyu “tüm adımları hep beraber atmak vazifemizdir.” durumunagetirdi.

İyi de Mezarlık Daire Başkanlığı ne zamandan beri pandemi ve korona teşhisi verileri yapıyor?

Elde bir rapor olmadan suçlamada bulunmak ne ile açıklanır?

Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolundan giden bir isim.

Kılıçdaroğlu, ABD ve AB liderlerineseslenerek “Türkiye’deki demokrasi hareketlerini desteklemeleri talebinde bulunuyoruz” demişti.

İmamoğlu’da IAPC tarafından düzenlenen 53. Dünya Konferansı'nın açılışta Türkiye'yi dünyaya şikayet etti.

''Demokratik işleyiş hüküm sürüyor gibi görünüyor. Ama gerçek hayat bunun tam tersi bir yönde akıyor'' diyerek kimlerden medet umduğunu gösterdi.

Karnesi başarısızlıklarla dolu olan bu isim ve lideri bilsin ki Türkiye, Suriye ya da Irak olmayacak.

El açtıklarının Irak’a nasıl demokrasi götürdüğünü bile bile yapılan bu çağrılar vatana ihanetten başka bir şey değildir.

ArzuErdoğral

Akit TV köşe yazarı