BIST9.079,97%3,10
USD32.3674%0.07
EURO34,9545%-0.18
ALTIN2.325,16%0.20

Biden açıklamayı yapar yapmaz muhalefet neden cevap vermedi?

ArzuErdoğral

Abone OlGoogle News
17 Ağustos 2020 12:46

Anlamamak ya da anlamazlıktan gelmek!

İkincisinin nedeni belli! Bu durum kendi çıkarlarını ülke çıkarlarının önünde tutmak, bu ülke dışında başka ülkelere hizmet etmek gibi sebeplerden kaynaklanıyor.

Ama gerçekler karşısında partizanlık, kendinden görmemek gibi nedenlerden dolayı doğruya doğru denilememesini zihnen de vicdanen de kabul edemiyor insan…

Türkiye’nin her alanda geldiği nokta kim ne derse desin yadsınamaz. Dünyayı kendi çıkarları üzerine dizayn etmek için bu uğurda her türlü kötülüğü devreye sokan güçler artık karşısında Türkiye’yi buluyor.

Teröre verdikleri destek ile birlikte ülkemizi kendilerine bağımlı hale getirmek isteyenler gereken cevabı alıyor.

Doğu Akdeniz’de yaşanan kavgada AB, ABD, İsrail ve piyonlarını karşısına alıp, kararlılık dersi veren Türkiye yarınlara da emin adımlar ile Erdoğan’ın liderliğinde yürüyor.

Ülkemize açık seçik düşmanlık edenler ortada olduğu halde bunun inkarı üzerinden politika yürütenler de ABD Başkanlık Seçimleri'nde Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden'ın densiz açıklamaları karşısında yine suçlu olarak arsızca konuşanı değil tehdit edileni görüyor.

Vay efendim açıklama 7 ay önce yapılmış!

Hadi o açıklama 7 ay önce yapıldı, her gün hadsizlik yapan Yunanistan’a niye tek kelime etmiyorsunuz?

Fransa, Mısır mesela çok mu dostça davranıyor?

PKK/PYD terör örgütünün güdümündeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ABD'li bir şirketle petrol anlaşması yapıp, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da hükümetin anlaşmayı desteklediğini söylediğinde neredeydiniz?

Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alıyor, muhaliflere destek veriyor, Türkiye'deki iktidarı değiştirebilecekleri yönünde skandal sözler sarf ediyor dahası "Yapacağım en son şey, ona (Erdoğan'a) Kürtler konusunda boyun eğmek olurdu" şeklinde ifadeler kullanarak aslında teröre destek veriyor, siz çıkıp bununla ilgili kayda değer bir açıklama yapmıyorsunuz.

Kılıçdaroğlu, “7 ay önce yapılan açıklama ortada dururken bu ülkenin Cumhurbaşkanı kimdi? Bu ülkenin sarayında kim oturuyordu? Dışişleri Bakanı kimdi? Hadi bütün bunlardan vazgeçtim. Perguleci Fahrettin neredeydi? 7 aydır tepki vermediler. Neden şimdi tepki veriyorlar?” sorularını yöneltiyor.

Siz tepki verseydiniz madem! Fahrettin Altun gündeme getirince mi aklınız başınıza geldi? Niye bu güne kadar beklediniz?

Altun çok zamanında “dış mihrakları” soranlara yerinde bir örnek verdi.

Asıl cevap vermeniz gereken sorular ise başka!

Biden niye size güveniyor?

Sizin iktidar olmanızı ABD’ye boyun eğeceğinize inandığı için mi istiyor?

Kürtler kelimesini kullanarak terör örgütüne ve onun siyasi uzantısı HDP’ye arka çıkması sizi hiç rahatsız etmiyor mu?

Türkiye’de Kürt sorunu olduğu yalanına sarılan ve geçtiğimiz günlerde “Kürt meselesini çözeceğini iddia edenlere sesleniyoruz” diyenHDP de, Joe Biden’ın konuşmasının gündeme sokulmasının planlı bir seçim hesabı olduğunu söylüyor.

“Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali hareket etseler de biz onların evveliyatını biliyoruz.

Sonuç olarak Biden ile aynı hedef üzerine hareket edenlerin söylemlerinin birbirinden hiçbir farkı bulunmadığı gerçeği her şeyi açıklıyor.

“Kim, Erdoğan’ı neden istemiyor?” sorusu karşısındaki bahaneler gerçek sebepleri değiştirmiyor.

İşin sırrı anlamazlıktan gelmekte!

ArzuErdoğral

Akit TV köşe yazarı