BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10

Başörtüsü düşmanlığı  ve hastalıklı zihniyetin bitmeyen kini!

ArzuErdoğral

Abone OlGoogle News
29 Haziran 2020 11:27

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, mecliste yaptığı konuşmasında çok doğru bir söz söyledi.

Zengin, küçücük kızları dağa çıkaran PKK terör örgütünün siyasi kanadı gibi hareket edenlere "Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz? HDP kadınları bizden daha fazla savunacak en son partidir" diyerek önemli bir gerçeği dile getirdi.

AK Parti döneminde başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere kadınların hayatını kolaylaştırmak için gayret ettiklerini de vurgulayan Zengin’in yaptığı konuşma sosyal medya üzerinden çarpıtılarak olay başörtüsü düşmanlığına dayandırıldı.

Özlem Zengin üzerinden yine Allah’ın emri başörtüsüne kin kustular.

Zengin’in gerçekleri söylemesinden rahatsız olanlar, AK Parti döneminde başörtülülere iade edilen hakları dile getirmesini de alaya aldılar.

Muharrem İnce, “AKP’den önce yol yoktu, buzdolabı yoktu, mağarada yaşar, ağaç kovuğunda saklardık yiyeceklerimizi...Taş devrindeydik, kadının adı yoktu" diyerek kendince dalga geçti.

Biraz insafı olsa AK Parti döneminde nelerin değiştiği ile ilgili en azından susar, kendinin de nasıl azılı bir başörtüsü düşmanı olduğunu açık açık söylerdi.

Dahası 9 Şubat 2008'de TBMM'de kabul edilen "üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması" ile ilgili yasanın iptali için AYM'ye yapılan başvuruda kendisinin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun da imzasının mevcut olduğunu unutmazdı.

Emin Çapa denilen adam da çıkıp “Düşmanı olduğunuz lâik seküler akıl gelene kadar yarım insandınız. Suudi Arabistan gibi 21. yüzyılda ehliyet için eylem yapardınız.” demez mi?

Yarım olan başörtülüler değil bunların değişmeyen gerici zihniyeti…

AK Parti başörtüsü yasaklarını kaldırıncaya kadar sanki bu ülkede laiklik yoktu. Başörtüsünü laikliğe karşı gösteren sanki bunlar değildi!

AK Partiye açılan kapatma davasında başörtüsünün serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliği ile anayasanın laiklik ilkesinin ortadan kaldırılmak istendiği savunulmamıştı çünkü!

Bir diğeri de çıkıp, “10 yıl önce zorla başımın açtırıldığı sınavda bugün başım kapalı gözetmenlik yaptım” diyen bir hanımefendiye kişiliksiz bir cevap veriyor.

“Ya AKP başörtüsü düşmanı ya da Büşranur salak.”

Büşranur’un salak olmadığı kesin de bunların ne olduğu belli değil işte!

Bu zihniyetin bir tezahürü de Hülya Avşar’ın açıklamalarıydı. Siyah maskesiyle muhabirlerin karşısına çıkıp, peçe takan kişilere hakaret eden Avşar, "Ben şimdi anlıyorum neden peçe takıyorlarmış. Çok uyanıklarmış. Bunların başımıza geleceğini biliyorlarmış. O kadar kıyamet kopardık, ben yazılar yazdım. Zehra görmüştü bir tanesini "öcü" demiştim. Korkmuştu" sözleri nasıl bir cehalet içerisinde olduğunu gösteriyordu.

İnanma, takma ama saygı duy, başörtüsü örtene, peçe takana halen ikinci sınıf insan muamelesi yapma haddini kendinde bulma.

Artık başörtüsünün aklı örtmediğini anla. Asıl aklı örten şeylerin neler olduğunu öğren!

Yıllarca biz başörtüye değil türbana karşıyız, siyasi simge gibi anlamsız sözcükler edip bugün AK Parti zamanındaki özgürlükleri içine sindirememeniz dün neyseniz bugün de aynı olduğunuzun fotoğrafı!

Tavrınız gösterdi ki başörtüsünü baskı aracı olarak kullandığınız yılların özlemi sarmış hepinizi.

28 Şubat zihniyetiniz hiç değişmemiş…

Ama unutmayın ki biz de Allah’ın emrini yerine getirme konusunda hiç değişmedik…

Başı açık ya da örtülü her kadının eşit haklara sahip olduğu gerçeği de değişmedi.

Umut edelim ki Allah sizlere fırsat vermesin.

SİZ NE GÖRDÜNÜZ GENÇLER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlerle yaptığı yayının YouTube'daki videosuna 'dislike' atıp OyMoyYok diyen gençler, bir dönüp sorun kendinize, araştırın sizden önce nasıl bir Türkiye vardı.

Çok rahatsınız çok…

İstediğiniz her şeye ulaşıyor, kendinizce doğru olmayan bir durum olduğunda yapılan hiçbir şeyi gözünüz görmüyor.

YKS’nın öne alınması mı sorun? Bu mu yani!

Umurunuzda mı bilmiyorum ama başörtülü olduğu için üniversite sınavına giremeyen genç kızlar vardı bu ülkede…

Bozuk yollar, hastanede kuyruklar ve daha neler neler!

Sizin derdiniz çok kızacaksınız ama rahatlık!

Biraz vicdanlı olun madem her şeyi çok iyi biliyorsunuz, nasıl bir Cumhurbaşkanına sahip olduğunuzu da araştırın.

Belki fikriniz değişir.

Doğruyu öğrenmek için denemeye değmez mi?

ArzuErdoğral

Akit TV köşe yazarı