BIST9.079,97%3,10
USD32.4752%0.40
EURO35,1640%0.42
ALTIN2.323,00%0.11
Yaşam

Manisa’da görenleri şaşkına çeviren olay! Bu şekilde doğan hayvan 2 gün sonra öldü

Manisa’da bir besiciye ait olan koyun, 3 kuzu doğurdu. Ancak kuzulardan biri farklı yapısıyla dikkat çekti. Besicisi tarafından kafası insan kafasına benzetilen ve büyük şaşkınlığa neden olan hayvan 2 günün ardından öldü.

Abone OlGoogle News
21 Kasım 2020 17:05

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, farklı yüz yapısıyla doğan kuzu şaşkınlığa neden oldu. Kuzu, 2 gün sonra öldü.

Alaşehir'in Killik Mahallesi'nde yaşayan besici Mustafa Tuzlak'a ait kıvırcık türü koyun, 2 gün önce 3 kuzu dünyaya getirdi. Kuzuların birinin yüzü, farklı yapısıyla şaşkınlığa neden oldu. Anormal yüz yapısıyla dünyaya gelen kuzu, 2 gün yaşadı.

“Kafası, insan kafasına benziyordu”

Besici Mustafa Tuzlak, "Kıvırcık türü koyunum iki gün önce 3 kuzu doğurdu. Kuzulardan birinin üst dudağı ve burun delikleri yoktu. İlk kez böyle bir durumla karşılaştım. Ne yapacağımı bilemedim. Kuzunun kafası, insan kafasına benziyordu. Üst dudağı ve burun delikleri olmadığı için annesini emerken zorlanıyordu. Dolayısıyla annesinden süt alamıyordu. Annesinden aldığım sütü biberonla içirmeye çalıştım ama yeteri kadar beslenemedi. Veteriner gelecekti ancak gece ahırda ölmüş" dedi.

​“Koç değişiminden kaynaklanıyor”

Alaşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden emekli Veteriner Hekimi Ümit Sönmez, "Bu tür rahatsızlıklar genellikle koç değişiminden kaynaklanabiliyor. Hayvan yetiştiricilerinin her 2 yılda bir koç değişimi, dışarıdan damızlık koç alınması gerekir. Ayrıca gebelik sırasında kullanılan ilaçların da bu tür rahatsızlıklara etkisi olabiliyor. Sürü içinden koç yetiştirildiği ve iki yılda bir değiştirilmediği sürece bu olumsuzluklarla karşılaşılabiliyor" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar