BIST9.052,51%2,79
USD32.329%0.11
EURO35,0771%0.02
ALTIN2.298,81%0.93
Spor

"EURO 2020 bir ülkede düzenlenebilir"

UEFA başkanı Aleksander Ceferin, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yazına ertelenen EURO 2020'nin yapılacağını ancak ev sahibi ülke sayısının bire indirilebileceğini söyledi.

Abone OlGoogle News
16 Ekim 2020 17:24

Türkiye’nin A Grubu’nda yer aldığı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın  normal şartlarda 11 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihlerinde 12 ülkede organize  edilmesi öngörülüyor. UEFA Şampiyonlar Ligi’nin geleceğiyle ilgili de açıklamalarda bulunan  Ceferin, "Geçen sezonki sistem Kovid-19 zorlamasıyla yapılsa da ilginçti.  Kulüplerin geri dönüşü olumlu oldu. 8’li final, organizasyon takvimi açısından  zor ama bir haftalık 4’lü final sadece büyük kentlerde organize edilse de büyük  bir etkinlik olur. 4’lü final bir seçenek olabilir ama 2024 sonrasında."  ifadelerini kullandı.

Kovid-19’un etkisiyle tüm kulüplerin, liglerin ve UEFA’nın ekonomik  durumunun geride kalan yıllardaki kadar iyi olmadığını da kaydeden Ceferin,  "Pandeminin en kısa sürede sona ermesi önemli. Eğer bu olmazsa futbol dahil tüm  ekonomiler çok ciddi sorunlar yaşayacak. Sonuç tam bir felaket olabilir. Aşının  çıkmasını umuyorum ve dua ediyorum." açıklamasında bulundu.

Ceferin, maçlarda statlara seyirci alınmasının sadece hükümetlerin  izniyle gerçekleşebileceğini, UEFA’nın bu konuda hiçbir şey yapamayacağını  söyledi.

Diğer yandan UEFA Başkanı, VAR uygulamasıyla ilgili bir soruya şu  cevabı verdi:

"Avrupa şampiyonalarında çok iyi uygulandığını düşünüyorum ama ulusal liglerde çok sorun ve komik durumlar var. Benim açımdan maçta hangi pozisyonun elle oynama hangisinin olmadığını bilmek daha önemli. Bir santimetre bile ofsaytta olsan bu tekrar gözden geçirilebilir. Penaltı sırasında kaleci bir veya iki santimetre öne çıksa ne oluyor? Penaltıyı tekrarlatmak doğru mu? Bence tartışılması gereken çok şey var. VAR futbola yardım ediyor ama zarar da verebilir. Geri adım atılmayacak. VAR devam edecek ama iyileştirilmesi gereken çok şey var."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar