BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Spor

"Balotelli'ye onay vermedim"

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Transfer gündemleri hakkında detaylı açıklamalarda bulunan genç çalıştırıcı, İtalyan golcü Mario Balotelli'nni transferine onay vermediğini söyledi.

Abone OlGoogle News
07 Eylül 2020 15:52

Yalçın'ın açıklamalarından satır başları:

"Sezon bittikten sonra takımımızın hemen hemen %70'i ayrıldı. Kimlerin ayrılmasını istediğimizi isim isim söylemeyi doğru bulmuyorum ama tabii ki bazı oyuncularımızın gitmesi gerekiyor. Bizim de transfer yapmamız gerekiyor."

"Pandemiden sonra çok zorlu bir sürece girdik. Hem ekonomik anlamda hem de kadro kurma anlamında zor bir süreç"

"Geçen sezon bittikten sonra takımımızın yüzde 70'i ayrıldı. İki oyuncumuz kontratını feshetti, boşa çıkan oyuncular ayrıldı. Burak Yılmaz hariç ayrılıkların hiçbiri bizim kontrolümüzde değildi."

"4 kreatif oyuncu gerekiyor"

"Bütçe kısıtlaması var. Üç, beş sene önce 90 milyon euro olan bütçe bugün 30 milyon euro civarında. Bunun zorluğunu yaşıyoruz."

"İstediğimiz transferleri yapamıyoruz. Alacağımız oyunculardan 4 tanesinin taraftarlarımızı heyecanlandıracak kreatif oyuncular olması gerekiyor."

"Sürekli yönetimle konuşuyoruz, beraber planlama yapıyoruz. Her zaman her şey istediğimiz gibi gitmiyor. 'Oyunculara hoca onay vermedi' deniyor. Ortak karar vermeye çalışıyoruz. Onay vermediğim tek transfer, Balotelli transferiydi."

"Sabretmek zorundayız"

"Ağır kaldığımız söyleniyor, biz transferde biraz sabretmeliyiz. Bunu yapmak zorundayız, zor bir dönemden geçiyoruz. Pandemiden dolayı herkes sıkıntıya girdi, ekstra bir durum oluştu. Buna ayak uydurmak zorundayız."

"Geçen sezon ulaşabileceğimiz pozisyona ulaştık. Ancak pandemi döneminden dolayı Şampiyonlar Ligi maçını çok erken oynadık. Bu bizi hazırlıksız yakaladı. O maçla ilgili eleştiriler aldık, bunlar da normaldi. Bunlar kimine göre bahane kimine göre değil."

Balotelli transferi...

"Benim onay vermediğim tek transfer Balotelli transferiydi. Soru işaretleri olan bir oyuncuyla bu riske girmek istemiyorum dedim."

"Burak Yılmaz ayrılarak takımımıza ciddi katkı yaptı. Elimizi rahatlattı. Çünkü bütçe kısıtlamamız vardı"

Yalçın: Burası Beşiktaş

"4-5 sene kontratlar var. Her istediğimizi değiştiremiyoruz, sabır gerekiyor. Yönetimimizle çalışıyoruz. Bu seneki oyuncuların bütçelerini biliyorsunuz, Anadolu'da ne oynuyorlarsa hemen hemen o paraları teklif ettik."

"Burası paf takımı değil, burası Beşiktaş. Genç oyuncularımız da olacak, tecrübeli oyuncularımız da olacak. Geniş bir kadroya sahibiz diyebilir miyim? Diyemem... Umarım kısa zaman zarfında üç kulvarda oynayacak geniş bir kadro kurabiliriz."

"Geniş bir kadromuz yok, 50 - 60 maçı çıkaracak bir kadromuz olduğunu düşünmüyorum ama transfer döneminin bitimine daha çok var, yöneticilerimiz transferleri yapmaya çalışıyorlar."

Hazırlık maçları

"Son oynadığımız iki hazırlık maçı olumluydu. Genç oyuncuları görme imkanı bulduk. Medyada, basına mesaj verdi haberleri var. Ben basına mesaj falan vermiyorum. Yönetimle planlama yapıyoruz. Sezon bitmeden 2 ay önce, biz başkanla planlama yapmaya çalıştık."

Santrfor transferi...

"Santrfor bizim için çok önemli bölge. O bölgede hata yapamayız. Alacağımız santrforun maliyeti maalesef yüksek olacak. Beşiktaş'ın santrforu bellidir, gidip alırsın, getirirsin. Niye onu yapmıyor, niye bunu yapmıyor diye konuşmamalıyız. Şampiyonluğun en büyük etmenlerinden biri bu, santrfor. Bizim böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var."

“Beşiktaş’ın santraforunu televizyondan izleyemezsin, başkasına soramazsın. Beşiktaş’ın santraforu bellidir, gider alırsın."

"Herkesten biraz sabır istiyoruz. Lig daha yeni başlıyor, kimse yüksek bütçeli transferler yapmıyor. Camiamızı zora sokmak, geleceğimizi kapatmak istemiyoruz. Önümüz açık olsun istiyoruz."

"Larin'den de memnunuz, geldiğinden beri iyi performans veriyor ama o bölgede eksiğimiz var. Mutlaka takviye yapmalıyız. Sağ bekimiz yok, santrforumuz var ama az sayıda. 4-5 bölgede sıkıntımız var."

"Elneny bize faydalı olabilirdi"

"Keşke gitmeseydi dediğim oyuncu Muhammed Elneny olabilir. Bize çok faydalı olabilirdi. Ancak rakamı çok yüksek ve Arsenal'in oyuncusu... Oradan bir oyuncuyu tekrar buraya getirmek kolay bir iş değil."

"Fatih Aksoy madem bu kadar iyiydi..."

"Fatih Aksoy iyi bir oyuncu. Daha da iyi yerlere gelir inşallah. Ama çok takılıyoruz bu konulara. Bu konu neden bu kadar abartıldı, neden bu kadar gündeme geldi, onu da anlamadım. Bir karar verdik, uyguladık."

"Rıza hocaya göre Fatih madem bu kadar iyi oyuncuydu, Sivasspor neden bize teklif yapmadı?"

Douglas'ın sakatlığı...

"PAOK maçından önce Douglas'la konuştum, 'Hazır mısın, oynayabilir misin?' dedim. Sakatlık atlattı, bunu belirtti. Bence doğrusunu da yaptı, doğruyu söyledi. Dolayısıyla oynatmadık. Aylardır oynamayan oyuncuları 10 günde maça hazırlamak zor."

"Ligi dördüncü bitirsek daha iyiydi. En azından UEFA Avrupa Ligi'ne direkt giderdik. Şimdi bir de iki tane eleme oynayacağız. Bir de o çıktı başımıza."

"Kaleci almayı kesinlikle düşünmüyoruz."

"En rahat olduğumuz bölge kale. İki genç kalecimiz Ersin ve Utku'dan çok memnunuz. Kaleci almayı düşünmüyoruz."

Forvet adayları...

"Aboubakar iyi bir oyuncu ama ciddi bir sakatlık problemi var. Kalinic, Ze Luis, Cisse ve birkaç isim daha listemizde var. En uygun olanı almak istiyoruz."

"Saydığım isimlerden biri olur mu olmaz mı bilmiyorum, farklı bir isim de alabiliriz. Ama mutlaka bir tanesi olmak zorunda."

"Benim kadar genç oyuncu oynatan var mı?"

"Şu anda kadromuzda Ersin, Utku, Rıdvan, Hasic Atakan, Güven, Erdoğan var. Genç oyunculara önem veriyoruz yani. Ama belirteyim biz paf takım ligi oynamıyoruz. Benim gibi genç oyuncu oynatan bir hoca var mı bilmiyorum."

"Takımda 10-12 tane genç var. Nasıl genç oyuncuları gönderiyoruz? Elbette kiralık göndereceğiz. Çünkü kalsa bende oynamayacak. Kiralık verip takip ediyoruz."

Quaresma transferi...

"Ricardo Quaresma ihtimali yok. Quaresma zamanında iyi hizmetler verdi, ben de zamanında oynadım, iyi işler yaptım... Futbol bir gün gelir ve biter. Quaresma da bizim için bitti."

"Gökhan Töre'yi istiyorum"

"Gökhan Töre ile ilgileniyoruz. Yeni Malatyaspor ile problemini çözerse kadroda görmek istiyorum"

N'diaye ve Josef de Souza gündemde mi?

"Badou N'diaye bizim transfer planlamalarımız arasında yok. Yaş konusuna önem veriyoruz. Santrfor dışında 30 yaş üstü oyuncu takıma katmayı düşünmüyoruz."

"Josef de Souza konusunda şu an bir durum yok ama benim sıcak baktığım bir isim eğer şartlar uygun olursa düşünebiliriz."

Yalçın: Belki bir 6 numara alabiliriz

"Necip bizim için altyapıdan gelmiş, camiamızın oyuncusu. Amatör ruhla oynayabilen profesyonel bir oyuncu. Her yerde oynatıyoruz. Ondan da sezon içinde faydalanacağız. Orta sahada yeterince opsiyonumuz var. Belki bir 6 numara gündeme gelebilir. Atiba'yı yaşı itibarıyla sezon boyunca kullanamayız."

"Necip Uysal, hiç kimsenin yapmadığı indirimi yaptı. Başka böyle indirim yapan oyuncu yok. Kapasitesi sınırlı ama takımda böyle futbolculara da ihtiyaç var."

"Beşiktaş istediği sürece buradayım"

"Benim Beşiktaş'ta kontrat yapmaya falan ihtiyacım yok. Benim kontratımda tazminat yok, hiçbir şey yok. Beşiktaş istediği sürece buradayım. Zaten ben buranın adamıyım."

"İmza törenine 25 bin kişi gelmiş bir hocanın kontrata ihtiyacı olmaz."

"Ana hedefimiz Süper Lig şampiyonluğu"

"Beşiktaş'ın ana hedefi Süper Lig'de şampiyon olmaktır. Sonraki hedef ise Türkiye Kupası. Çok uzun bir maraton bizi bekliyor. 50-60 maç oynayacağız. Önemli olan son periyotta iyi olmak. Ligin sonunda yarışmacı kimliğini korumak, hedefe bağlı kalmak."

"Kadro olarak gerideyiz"

"Kadro olarak şu anda Trabznspor, Başakşehir, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın biraz gerisindeyiz. Bu sürpriz bir açıklama değil, herkesin bildiği bir şey"

N'Koudou'nun sakatlığı...

"Nkoudou için geçen sene 'kronik sakat' demiştim. O ağzımdan çıktı."

"N'Koudou iyi bir oyuncu ama sürekli sakatlık problemi yaşıyor. Tabii ki kullanacağız. Belki 25-30 maçta onu kullanırız ama alternatif gerekiyor."

"2-3 sağ bekle görüşüyoruz"

"Yöneticilerimizin görüştüğü 2-3 sağ bek oyuncusu var. Çok ihtiyacımız var o bölgede transfere... Tahmin ediyorum bu hafta ya da önümüzdeki hafta oraya bir oyuncu gelir."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar