BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO34,8247%-0.55
ALTIN2.325,54%0.22
Spor

Fenerbahçe'den zafer paylaşımı

Fenerbahçe kulübü, Harington Kupası'nın 97. yıldönümü kutladı.

Abone OlGoogle News
29 Haziran 2020 20:52

Fenerbahçe, Harington Kupası zaferine özel bir paylaşım yaptı. 97. yılının kutlandığı bu zaferin öneminin anlatıldığı videoya sarı lacivertli taraftarlar büyük etkileşim gerçekleştirdi. Fenerbahçe, "Harington Kupası; bir takımın kazandığı en büyük bağımsızlık zaferidir." sözleriyle kupanın önemini vurguladı.

GENERAL HARINGTON KUPASI NEDİR?

General Harrington Kupası, Birleşik Krallık işgal kuvvetleri komutanı General Charles Harington Harington'ın İstanbul'dan ayrılırken kendi adına düzenlediği futbol maçıdır.

29 Haziran 1923 tarihinde, Taksim Stadı'nda çok büyük bir seyirci topluluğu önünde İngiliz başkumandanın oluşturduğu karma İngiliz takımına karşı Fenerbahçe kendi kadrosu ile karşı karşıya gelmiştir. Fenerbahçe bu maçı Zeki Rıza Sporel'in iki golüyle 2-1 kazanmıştır. Fenerbahçeli futbolcular seyircilerin omuzları üzerinde stattan çıkarılmışlar ve Beyoğlu caddelerinde büyük sevgi gösterileri arasında dolaştırılmışlardır.

Maç gecesi Lozan Konferansı'nda bulunan Türk Heyetine de bu galibiyet haberi ulaştığında heyet başkanı İsmet Paşa tarafından Fenerbahçe kulübüne "Heyetimiz adına hepinizi mutlulukla tebrik eder, meserretle gözlerinizden öperim." dediği bir kutlama telgrafı gönderilmiştir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar