BIST9.001,34%2,21
USD32.3284%0.11
EURO35,0602%-0.03
ALTIN2.282,12%0.20
Spor

Olmadı, olmayacak!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un seçim kararı alarak bırakması, hem kendisi hem kulüp için en mantıklısı...

Abone OlGoogle News
26 Haziran 2020 02:36

Ali Koç, Fenerbahçeliler'in büyük umut beslediği, çok şey beklediği bir isimdi. Ancak herkesi hayal kırıklığına uğrattı.

Olmadı, yapamadı. Fenerbahçe Başkanlığı Sayın Koç'a çok büyük geldi. Öylesine hatalar yaptı, öylesine potlar kırdı ki...

Bakın en son yaşanan basketboldaki Obradovic olayı bile Fenerbahçe'nin yönetilemediğinin göstergesidir. İnanılmaz işler başarmış böylesine önemli bir antrenörü hem de elinizdeyken kaçırmak daha doğrusu gitmesine adeta göz yummak akıl alır gibi değil.

Vizyonu geniş olan bir antrenöre maaşını yarıya indir derseniz, bir de takım bütçesinizi düşürürseniz elinizde tutamazsınız.

EN BAŞTA YANLIŞ YAPTI

Aslında Sayın Koç göreve gelir gelmez büyük bir yanlışla başladı. Futbol takımını baştan aşağı değiştirmeye kalkışması büyük bir hataydı. Öyle ki Fenerbahçe bunun bedelini hala ödüyor. 

Değişimler maaelesef pat diye değil, yavaş yavaş oluyor.  Kaldı ki Fenerbahçe'nin böylesine büyük bir değişime yetecek kadar ekonomik gücü yoktu.

Sayın Koç iyi ya da kötü şampiyonluğa oynayan takımı tamamen bozarak ve hocasını (Aykut Kocaman) göndererek büyük risk aldı.

Cocu'yu getirdi tutmadı. Yapılan transferlerin çoğu sapır sapır dökülüp gitti. Tabi bunda Koç'u yönlendiren Comolli'nin çok büyük payı var. Zaten o da fazla kalamadı.

Taraftarın baskısıyla getirilen Ersun Yanal'la da olmadı.

Ve şimdi çok ilginçtir aynı hatalar devam ediyor ve Fenerbahçe amatör gibi yönetiliyor.

Takım 5 aydır hocasız.

Geçici antrenör getiriyorsunuz, ama takımı o değil kenardaki futbolcular yönetiyor. Hatta o futbolcuların isteği doğrultsunda gelecek senenin transfer çalışmalarını yapıyorsunuz. Hem de yeni hoca gelmeden.

Şunu da söyleyeyim; Emre Belözoğlu'nun Sportif Direktör yapılması Fenerbahçe'nin başına büyük işler açar. Hele ki hocanın işine karışırsa...

ÇOK KONUŞTU, ÇOK HATA YAPTI

Sayın Koç sadece futbol takımıyla ilgili değil, gereksiz çıkışlarıyla da büyük hatalar yaptı.

En vahimi, başasırızlığını başka taraflara yıkmaya çalışması oldu. Ki bunu yaparken de çok amatörce davrandı.

Neler mi yaptı? Futbolda dostluk istiyoruz dedi, 6 ay sonra ağız değiştirdi. Profesyonellerle çalışacağız dedi, 6 ay sonra hocaya , futbolculara dayalı düzene geri döndü.  Basın toplantıları düzenledi, yersiz çıkışlar yaparak hem Futbol Federasyonu'nu hem de rakipleri karşısına aldı. Yerli yersiz her olayda basın bildirisi yayınladı ciddiyetten uzaklaştı. Antrenörler ve futbolcularla olan diyaloglarını kamera önünde paylaştı, başkanlık makamını basite indirdi. Taraftarla bire bir diyaloğa girdi, medyaya malzeme oldu. Anlayacağınız ipin ucu kaçtı.

Bunları yaparken, haklı olduğu taraflar yok muydu? Tabii ki vardı. Ancak sakin kalamadı, acele etti. Sorunları yordamına göre çözemedi.

Özetle Fenerbahçe Başkanlığı Sayın Koç'a çok ama çok büyük geldi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar