BIST9.693,46%1,77
USD32.5921%0.19
EURO34,8311%0.42
ALTIN2.502,10%0.71
Siyaset

Millet İttifakı vurgun yedi! CHP’liyi bırakıp AK Partili adayı desteklediler

"Zimmet ve irtikap" soruşturması kapsamında tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yerine Belediye Başkan Vekilliği seçiminde 15 CHP ve 3 İYİ Parti Meclis üyesi bulunduran Millet İttifakı vurgun yedi. İttifakın İYİ Parti kanadındaki 3 Meclis üyesi, AK Partili üye Aydın Pehlivan’ı destekledi.

Abone OlGoogle News
02 Aralık 2020 16:55

İzmir Menemen Belediyesi’nde 15 CHP ve 3 İYİ Parti Meclis üyesinin bulunduğu Millet İttifakı seçimde fire verdi. İYİ Partili 3 Meclis üyesi, AK Partili üye Aydın Pehlivan’ı destekledi.

İzmir’de Menemen Belediyesi'ne yönelik yürütülen "zimmet ve irtikap" soruşturması kapsamında tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yerine Belediye Başkan Vekilliği seçimi yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin izlediği seçimde CHP ve İYİ Parti ittifakının fire verdiği gözlendi.

Ortak adaylarına oy vermediler

15 CHP ve 3 İYİ Parti Meclis üyesinin bulunduğu Millet İttifakı seçimde fire verdi ve 3 Meclis üyesi CHP'li üye Deniz Karakurt'a oy vermedi. Deniz Karakurt, kurayla Belediye Başkan Vekili olarak seçildi.

CHP'nin üst düzey yöneticilerinin seçimi izlemesine rağmen 3 Meclis üyesinin AK Parti ve MHP'nin adayı AK Partili üye Aydın Pehlivan'a oy verdi.

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Aksoy'un görevden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Meclisi'nde seçim yapıldı.

Cumhur ve Millet ittifaklarının adayları yarıştı

15 CHP, 3 İYİ Parti, 10 AK Parti, 2 MHP ve 1 Bağımsız Meclis üyesinin bulunduğu Menemen Belediyesi'nde; AK Parti ve MHP'nin adayı AK Partili üye Aydın Pehlivan; CHP ve İYİ Parti'nin adayı CHP'li üye Deniz Karakurt yarıştı.

1. tur oylamada; CHP'li üye Deniz Karakurt 17, AK Partili Aydın Pehlivan 14 oy aldı. Üçte ikilik çoğunluk sağlamadığı gerekçesiyle ikinci tura geçildi.

2. tur oylamada; CHP'li üye Deniz Karakurt 16, AK Partili üye Aydın Pehlivan 15 oy aldı. Üçte ikilik çoğunluk sağlamadığı gerekçesiyle üçüncü tura geçildi.

3. tur oylamada; CHP'li üye Deniz Karakurt 15, AK Partili üye Aydın Pehlivan 15 oy ve üye Ali Aydın 1 oy aldı. Yarısından bir fazlası sağlanamadığı gerekçesiyle dördüncü tura geçildi.

4. tur oylamada; CHP'li üye Deniz Karakurt 15, AK Partili üye Aydın Pehlivan 15 oy aldı. Bir oy boş sayıldı. 4. tur oylamada eşitlik bozulmayınca kura seçimine gidildi ve CHP'li üye Karakurt Belediye Başkan Vekili olarak belirlendi.

AK Parti itiraz edecek

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, başkanlık seçimine itiraz edeceklerini bildirdi.

Çelik, usule uygun bir kura seçimi olmadığını belirterek, "Oylama işlemlerinde herhangi bir yanlışlık olmamış fakat son turda yapılan kura çekimleri yönetmeliğe aykırı gerçekleşmiştir. 'Meclis Çalışma Yönetmeliği''nin 13/a maddesinde ki: 'Oylarda eşitlik halinde oylama bir defa daha tekrarlanır; yine eşitlik olursa meclis başkanınca kuraya başvurulur. Kura çekimi, birbirinin aynı olan ve üzerinde adlar yazılı bulunan kağıtlar bir torbaya konularak meclis başkanı tarafından çekilmek suretiyle yapılır. Torbadan çekilen isim kazanmış olur' ifadesine aykırı olarak, kura çekimleri cam fanus içerisinde gerçekleşmiştir. Bu kura çekiminin yönetmeliğe aykırı olması sebebiyle bugün (2 Aralık 2020) kuranın yeniden tekrarlanması için itirazda bulunacağız" dedi.

CHP’li Serdar Aksoy tutuklandı

CHP'den istifa eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, belediyeye yönelik yürütülen "zimmet ve irtikap" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında Serdar Aksoy'un da bulunduğu 11 kişi tutuklandı, 7'si adli kontrol olmak üzere diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar