BIST9.716,77%-0,05
USD32.501%-0.20
EURO34,9336%0.23
ALTIN2.434,94%0.49
Siyaset

Oy için her şey mübah! Kılıçdaroğlu: "Esnaf Bakanlığı kuracağım"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın kendisine oy vermesi durumunda Esnaf Bakanlığı kuracağını ifade etti.

Abone OlGoogle News
29 Kasım 2020 10:02

Adana ziyaretinde esnaf ile buluşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, esnaftan oy isterken, 'Esnaf Bakanlığı kuracağım' vaatinde bulundu. 

Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle dükkânlarını kapatan esnafın mağdur olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Dükkanı kapatıyorsun, işçiyi eve gönderip sahip çıkmıyorsan orada sosyal devlet yoktur" dedi.

"Esnaf Bakanlığı kurulması lazım"

Esnafın mağdur olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de esnaf gerçekten devletin orta direği ise, korunmak isteniyorsa onun sorunlarını dinlemek, beklentilerine cevap vermek zorundayız. Benim konuştuğum esnaf arkadaşlar, 'sorunumuz için başvuracak yer bulamıyoruz' diyorlar. Sorunun çözümüne makro açıdan baktığımızda bir esnaf bakanlığının kurulması lazım. Esnafın derdini anlatacak bir makam yok.

Esnaf bakanlığı kurmak çok mu zor? Anayasada esnaflarla ilgili bir hüküm var, kim koruyacak? Koruyacak makam yok. Esnaf bakanlığı olacak ki esnafın derdini anlatabileceği bir makam olsun. Benim esnaf kardeşlerimden isteğim, sorununuzu bu bağlamda dile getirin" diye konuştu

"CHP'ye mesafeli olduklarını biliyorum"

Esnafın CHP'ye mesafeli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Esnaf kardeşlerimin CHP'ye mesafeli olduklarını biliyorum. Benim sizden isteğim, var olan sorunlarınızı çözmek istiyorsanız, kazanmak istiyorsanız, oyunuzun rengini değiştireceksiniz. Siyaset köşeyi dönme yeri midir? Vatandaşa hizmet etme yeridir." ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar