BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.493,19%0.35
Siyaset

Ahmet Davutoğlu'ndan, 'Suriye Kürtler' açıklaması

Ahmet Davutoğlu, Bitlis'te yaptığı açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Suriye, Kürtleriyle yeniden gönül bağı kuracağız" ifadelerini kullandı.

Abone OlGoogle News
22 Kasım 2020 12:52

Dışişleri Bakanlığı döneminde Suriye'ye ilişkin aldığı kararlarla tepkilerin odak noktası olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Siirt'te yaptığı açıklamalarda yeni bir tavır sergiledi. Davutoğlu vaatleri arasına, yeniden bölgeyle gönül bağı kurulacağını ekledi.

"Suriye kürtleriyle yeniden gönül bağı kuracağız"

Bitlis'te konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Suriye Kürtlerinin hamisi ne Fransa'dır ne Amerika'dır. Suriye Kürtlerinin ne zaman sıkıntıyla karşılaşırsa karşılasın tek hamisi Türkiye'dir. Suriye Kürtleriyle yeniden gönül bağı kurmak ve Suriye Kürtlerini bir taraftan terör örgütünün diğer taraftan Fransa'nın Amerika'nın ya da Rusya'nın kullandığı bir kart durumundan çıkarmak zorundayız. O akrabalarımız tarihin her döneminde kaderini Anadolu'ya bağlı kurmuşlardır. Gelecek Partisi olarak Kürtler ile Türkmenler arasında hiçbir fark gözetmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar