BIST9.079,97%3,10
USD32.3674%0.07
EURO34,9545%-0.18
ALTIN2.325,16%0.20
Siyaset

Bülent Arınç'tan, Albayrak istifasına ilişkin net cevap!

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Berat Albayrak istifasında etkili olduğuna dair iddiaları cevapladı. Arınç, konuya ilişkin, "İddialar külliyen yalandır" ifadesini kullandı.

Abone OlGoogle News
20 Kasım 2020 08:44

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasına dair açıklamalarda bulundu.

'30-40 milletvekili ayrılacak' iddiası

Bülent Arınç, istifa meselesinde dahli olduğuna dair haberleri yalanlayarak ''İki iddia var. İkisinin de doğru olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Tamamıyla diyemem. Tamamıyla değil şüphesiz. Bir tanesi ben demişim ki 'Bu böyle devam edecek olursa bakanla ve bugünkü yönetimle Hazine Maliye açısından. AK Parti'den 30-40 milletvekili ayrılacak onlar da filan partiye gidecekler. Cumhurbaşkanı bunu duyunca fevkalade üzülmüş ve endişe etmiş. Süleyman Soylu Bey'e sen bunu araştır demiş. O da doğrulayınca güya böyle bir görevden alma olmuş'. Külliyen yalan. Böyle bir şey ne konuşuldu ne bir başkasının konuşmasına şahit oldum. Ama buna cevap vermek bir tenezzül meselesiydi." ifadelerini kullandı.

"İsmen zikrederek böyle bir şeyden bahsedemem"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kenara çektiği ve Berat Albayrak konusunda kendisini uyardığı iddiasını da yalanlayan Arınç, "İkinci konu da bir gazeteci yazdı aramızdaki ağabey-kardeş ilişkisinden de bahsederek kendilerini bir kenara davet edip, 'Bak, iş böyle böyle demişim ve kendisini uyarmışım.' Bir defa şunu rahatlıkla söyleyeyim İstişare Kurulu'nda bu tür konular isim zikredilerek konuşulmaz. İsim zikredilerek konuşulması da aykırı bence. Yani ismi geçen kişinin Sayın Cumhurbaşkanımızla aile içi yakınlığını bilen birisi olarak ismen zikrederek böyle bir şeyden bahsedemem." dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar