BIST9.109,34%2,37
USD34.2575%0.39
EURO37,6145%-0.46
ALTIN2.921,56%0.19
Siyaset

Erdoğan, Somali'ye giden Oruç Reis'i uğurladı

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Somali'ye doğru yola çıktı. Gemi, İstanbul Boğazı'ndan geçerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle selamlandı.

Abone OlGoogle News
05 Ekim 2024 16:18

Türkiye'nin yerli ve milli araştırma gemisi Oruç Reis, petrol ve doğalgaz aramak için Somali'ye uğurlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Somali Federal Cumhuriyeti Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanlığı arasında mart ayında imzalanan 'Somali Kara ve Açık Deniz Blokları Alanında Mutabakat Zaptı' çerçevesinde görevlendirilen Oruç Reis Araştırma Gemisi, saat 11.00 civarında Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na giriş yaparak rotasına başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BOĞAZ'DAN GEÇEN GEMİYİ SELAMLADI

Saat 14.30’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi önüne ulaşan gemi için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bir uğurlama töreni düzenlendi. Tören sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaz’dan geçen geminin mürettebatına selamlarını iletti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da hazır bulunduğu törenden sonra, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Somali’ye doğru yola çıktı.

ORUÇ REİS, SOMALİ AÇIKLARINDA PETROL VE DOĞALGAZ ARAYACAK

Türkiye'nin yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen Oruç Reis Araştırma Gemisi, Akdeniz, Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz üzerinden ilerleyerek Somali açıklarına ulaşacak. Ekim sonu itibarıyla Somali sularında olması planlanan gemi, ruhsat alınan 3 deniz yetki alanında petrol ve doğal gaz aramak için sismik çalışmalar yürütecek. Görev süresi boyunca, Oruç Reis’e Türk Donanması'ndan 2 fırkateynin yanı sıra Zağanos Paşa Destek Gemisi, Sancar Platform Destek Gemisi ve Ataman Takip Gemisi de eşlik edecek.

Oruç Reis, Somali açıklarındaki 3 ruhsat sahasında ilk kez üç boyutlu sismik araştırmalar gerçekleştirecek. Yaklaşık 7 ay sürmesi beklenen bu süreçte, gemi hem doğal gaz hem de petrol rezervleri için veri toplayacak.

Toplanan veriler Ankara’da analiz edildikten sonra, elde edilen sonuçlara göre belirlenen bölgelerde sondaj çalışmalarına başlanacak.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar