BIST9.079,97%3,10
USD32.3402%0.15
EURO35,1232%0.15
ALTIN2.306,84%1.29
Seyahat

Mutlu şehir Sinop'ta 1 milyonu aşkın turist bekleniyor

Geçen yıl 1 milyon kişinin ziyaret ettiği Türkiye’nin en mutlu şehri Sinop’ta, bu sezon gelen ilk turistler çiçeklerle karşılandı.

Abone OlGoogle News
14 Nisan 2019 14:22

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2014 ve 2016 yılı araştırmalarına göre Türkiye'nin en mutlu şehri olarak belirlenen, geçen yıl 1 milyon kişinin ziyaret ettiği Sinop'a, bu sezon gelen ilk turist kafilesi çiçeklerle karşılandı.

Anadolu'nun Kuzey'deki uç noktası Sinop, denizi, uzun kumsalları, Hamsilos Tabiat Parkı, Tatlıca Şelaleri gibi doğal güzellikleriyle öne çıkarken Tarihi Sinop Cezaevi, kazıları süren Balatlar Yapı Topluluğu ve kaya mezarlarıyla da dikkati çekiyor.

Sinop turizminin lokomotifi Tarihi Sinop Cezaevi, "Anadolu'nun Alkatrazı" olarak nitelendiriliyor ve Türkiye'de "dark turizm"in (daha önce felaketlerin ya da ürkütücü olayların yaşandığı yerlere yapılan seyahatler) önemli yerleri arasında gösteriliyor.

Geçmişi 2 bin 300 yıl önceye dayanan ve kazı çalışmalarının devam ettiği Balatlar Yapı Topluluğu ise inanç turizmi açısından sadece Sinop değil bölge için gelecek vadediyor.

''1 milyonu aşkın ziyaretçi bekliyoruz''

Yeni turizm sezonunda kente gelen ilk turist kafilesi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ve turizmciler tarafından, özel bir tesiste çiceklerle karşılandı.

Turistlerle sohbet eden Tosun, kent hakkında bilgi verdi.

Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sinop'un her geçen yıl ziyaretçi sayısını artıran bir kent olduğuna işaret etti.

Geçen yıl 1 milyon turist hedefine ulaştıklarını hatırlatan Tosun, "2019 yılında 1 milyonu aşkın ziyaretçi bekliyoruz. İnşallah güzel bir yaz sezonu geçireceğiz. İlk turist kafilesi geldi. Umarım devamı da gelir. Çünkü hem ülkemiz, hem Sinop bunu hak ediyor." diye konuştu.

Kente gelen turistler ise Sinop'un doğasını ve tarihi mekanlarını merak ettiklerini, sahil kenti Sinop'ta taze ve lezzetli balık yiyeceklerini ifade ettiler.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar