BIST9.390,51 %1.20
USD38.7476%-0,03
EURO43,5656 %-0.15
ALTIN4.087,62 %-1.35
Sağlık

En doğru şekilde mekik nasıl çekilir, zayıflatır mı?

Adonisi ortaya çıkartabilmek ve karın çevresindeki yağları eritebilmek için en önemli egzersizlerden biri mekiktir. Herkes kendi bünyesinin izin verdiği ölçüde günlük olarak mekik çekebilir. Mekik, kısa sürede karın bölgesinin sıkılaşmasına ve bölgedeki yağların yakılmasına yardımcı olur. Peki en doğru şekilde mekik nasıl çekilir? Mekik hangi kasları çalıştırır, faydaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası yazımızda…

Abone OlGoogle News
13 Şubat 2021 17:24

Karın kaslarının bulunduğu bölgede kemik yoktur. Kemik olmadığı için bu bölge rahatlıkla gevşeyebilir. Yer çekimi sebebiyle karın bölgesindeki yağlar aşağıya doğru inmeye meyillidir. Bu kasları toparlayabilmek, fit bir görüntü elde edebilmek için doğru bir şekilde mekik çekmek önemlidir.

MEKİK ÇEKMENİN FAYDALARI

Mekik çekme hareketi nedir sorusuna verilebilecek en doğru yanıt; herhangi bir alete ihtiyaç duymadan vücuttaki kasların neredeyse hepsini çalıştıran, farklı tipleri ve zorluk dereceleri bulunan bir egzersiz hareketidir.

Mekik çekmek faydaları herkes için oldukça fazladır. Özellikle fit ve sağlıklı bir görünüm için çok önemli olan mekik hareketinin faydaları şunlardır;

-Yağ yakımına yardımcı olur. Vücudun tamamını çalıştıran mekik hareketi yağ yakımını hızlandırır.

-Metabolizmayı hızlandırır.

-Kan basıncını dengeler. Düzenli mekik egzersizi kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur.

-Vücudu fitleştirir. Düzenli mekik hareketleri karın bölgesi ile bütün vücudu çalıştıracağı için vücudun fitleşmesine yardımcı olur.

-Ödem atılmasına yardımcıdır. Doğal detoks etkisi yaratan mekik hareketi, vücuttan ödem atılmasına yardım eder.

MEKİK ÇEKMEK ZAYIFLATIR MI?

Zayıflama sürecini spor yaparak destekleyen kişiler, mekik çekmek kaç kalori yakar sorusunun yanıtını merak ediyor. Mekik çekme hareketi, günlük yaşam düzeninde spor salonuna gitmeye vakit bulamayan kişiler için oldukça ideal bir egzersiz türüdür. Karın, bel ve göbek kaslarını güçlendirip sıkılaştıran mekik, aynı zamanda nabzın artmasını ve spor esnasında kalori yakılmasını sağlar.

Mekik, kalori yakmayı mümkün kılmasının yanı sıra bölgesel zayıflama imkanı da tanır. Özellikle kadınlara doğum sonrası kilolarını vermek ve doğum sebebiyle oluşan bölgesel yağlanmayı kasa çevirmek için mekik çekmeleri önerilir.

Ortalama 70 kilo ağırlığında olan bir kişi, 10 dakika içerisinde 50 mekik çektiği takdirde 90 kalori yakabilir.

Ortalama 90 kilo ağırlığında olan bir kişi, 10 dakika içerisinde 50 mekik çektiği takdirde 117 kalori yakabilir.

MEKİK HANGİ KAS GRUPLARINI ÇALIŞTIRIR?

Bir gövdeyi bükme hareketi olan mekik egzersizi, bütün karın kaslarını etkili bir şekilde çalıştırır. Mekik aynı zamanda sırt gelişimine de yardımcıdır. Kısacası vücuttaki neredeyse bütün kas gruplarını çalıştırır.

Günde kaç mekik çekmek gerekir sorusuna verilecek cevap "günlük çekilmesi gereken mekik miktarı her bünyeye göre değişmektedir" olacaktır. Mekik egzersizinden gereken verimi almak için öncelikle az sayıda ve hafif başlanmalı; zamanla egzersizin zorluğu ve miktarı arttırılmalıdır.

EVDE MEKİK NASIL ÇEKİLİR?

Mekik hareketi, evde ekipmansız olarak yapılabilen en etkili egzersiz pozisyonlarındandır.

Evde mekik nasıl çekilir sorusuna verilecek yanıt şu şekildedir;

-Yere, düz olarak uzanın ve ellerinizi birleştirip başınızın arkasına koyun. Dizlerinizi bükün ve bel kemiğinizi gerin.

-Bel kemiğinizi bozmadan belinizi yere bastırın. Karnınızdaki kasları kasın ve sırtınızın üst kısmını kaldırın. Bu pozisyonda yukarı doğru kalkarken nefes verin.

-Plank mı mekik mi karın kası yaparken daha etkili sorusunun cevabını bulmak için öncelikle hareketleri tanımak gerekmektedir. İki hareketi de inceledikten sonra bu sorunun cevabının plank olduğunu açıkça görebiliyoruz. Mekik hareketi karın bölgesindeki 6 kası çalıştırırken plank hareketi karın ve çevresindeki 20 kası birden çalıştırmaktadır. Plank hareketlerini yapmak, karın kaslarınızın oluşumunu hızlandıracaktır.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar