BIST9.693,46%1,77
USD32.5921%0.19
EURO34,8311%0.42
ALTIN2.502,10%0.71
Sağlık

Koronavirüs tablosu neden değiştirildi? Bakan Koca gerekçelerini anlatıp son noktayı koydu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'ndaki değişiklikle ilgili açıklamalarda bulundu. Bilim Kurulu'nda alınan bir kararla böyle bir değişikliğin gerçekleştiğini belirten Bakan Koca, "Uluslararası literatürle bizdeki ağır vaka tanımı aynı olsun diye yapıldı bu değişiklik" dedi.

Abone OlGoogle News
02 Ağustos 2020 10:28

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazeteci Candaş Tolga Işık'a konuştu.

Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'ndaki değişikliğin Bilim Kurulu'nda alınmış bir karar olduğunu söyleyen Koca, "Ateş Hoca'nın sözleri yanlış anlaşıldı, sanırım kendi de anlatacak. Bunun sebebi dünyada belirlenen ağır hasta kriterlerine uyum sağlamak. Uluslararası literatürle bizdeki ağır vaka tanımı aynı olsun diye yapıldı bu değişiklik. Yoğun bakım sayılarının içinde entübe hastalar da var. Tedavi ne kadar geç başlarsa zatürre oranı o kadar artıyor. Bu yüzden zatürre oranını takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BİLİM KURULU ÜYESİ ATEŞ KARA NE DEMİŞTİ?

Öte yandan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yoğun bakım hasta sayısının artık neden verilmediğini kesin net olarak bilmiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar