BIST9.705,86%-0,17
USD32.4931%-0.23
EURO34,8862%0.09
ALTIN2.439,72%0.68
Sağlık

Karın ağrısı diye gittiği hastanede çıkan sonuç herkesi şoke etti!

Ankaralı Dürdane Tosun 6 aydır karın şişkinliği ve kilo sorunu yaşıyordu ve bunun üzerine özel bir hastaneye başvurdu.Doktorlar tarafından kontrole alınan Dürdane Tosun'un ultrason görüntülerinde sağ yumurtalıktan kaynaklanan yaklaşık 40 cm'lik dev bir kitle tespit edildi. Operasyon sonucundaki görüntülerse inanılmazdı! İşte Ankara'da gerçekleşen operasyonun ayrıntıları...

Abone OlGoogle News
02 Haziran 2020 11:41

Ankaralı Dürdane Tosun 6 aydır karın şişkinliği ve kilo sorunu yaşıyordu ve bunun üzerine özel bir hastaneye başvurdu.  Doktorlar tarafından kontrole alınan Dürdane Tosun'un ultrason görüntülerinde sağ yumurtalıktan kaynaklanan yaklaşık 40 cm'lik dev bir kitle tespit edildi. Operasyon sonucundaki görüntülerse inanılmazdı! İşte Ankara'da gerçekleşen operasyonun ayrıntıları. Öğrenenlerin şaşkınlığını gizleyemediği olayın başlangıcı yıllar öncesine dayanıyor. Daha önce Dürdane Tosun çeşitli nedenlerle karnından 5 defa ameliyat olmuş rahim dokusu da daha önceki yıllarda alınmıştı.

Muayeneler sonrasında tespit edilen 6.8 kilogramlık dev kitle için Dürdane Tosun ameliyat edildi.  Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Yavuz Şimşek şunları söyledi : "Ultrasonda sağ yumurtalıktan kaynaklanan yaklaşık 40 cm'lik dev bir kitle gördük. Yumurtalık kitleleri 10 cm üzerinde olduğunda kanser ihtimali artar. Buna ek olarak bu kitlenin patlayıp batın içine açılarak hastayı peritonit ve şok tablosuna sokma ihtimali de vardı. Bundan dolayı acil ameliyat kararı aldık."  Operasyon öncesi hazırlıklar tamamlanarak Dürdane Tosun Ankara'da özel bir hastanede ameliyata alındı. Bu ameliyatla kitleyi alan Doç. Dr. Şimşek, "Kitleyi yapıştığı çevre dokulardan nazikçe ayırdık. Patlatmadan ve çevresindeki organlara zarar vermeden çıkarttık." dedi. Doç. Dr. Şimşek, Dürdane Tosun'dan alınan kitlenin 6.8 kg ağırlığında ve 45 cm boyutunda olduğunu belirtti. 

ABD'li ünlü bir doktor sık sık kitle operasyonlarıyla gündeme geliyor. İşte bunlardan birinde boynunda yıllarca giderek büyüyen kitleyi aldırmak siteyen bir adam. Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar