BIST9.645,02%-0,50
USD32.5505%-0.01
EURO34,8931%0.09
ALTIN2.434,31%0.17
Otomobil

Sürücülerin dikkatine! Kış lastiği uygulaması başlıyor, lastik seçiminde nelere dikkat edilmeli?

LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt, şehirler arası yolcu ve yük taşıyan araçlar için kış lastiği uygulamasının 1 Aralık 2020 tarihinde başlayacağını açıkladı. Kış lastiği kuralına uymayan araç sürücülerine ise 885 lira para cezası kesileceğini belirtti.

Abone OlGoogle News
20 Kasım 2020 10:09

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber kış lastiği uygulamssı hakkında bilgi veren LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt sürücüleri uyardı. 

1 Aralık'ta başlayacak

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği uygulaması, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık 2020 tarihinde başlayıp 1 Nisan 2021 tarihinde sona erecek. Kurala uymayan araçların sürücülerine 885 TL ceza kesilecek. 

Zorunlu araçlar

Kamyon, çekici, tanker, otobüs gibi büyük araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastikleri ile kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin araca monteli tüm lastiklerinin yanı sıra, seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunlu.

Lastik Sanayicileri ve İthalatçıları Derneği'nden (LASİD) Genel Sekreteri Erdal Kurt, günlük ortak trafiğe çıkan bütün araçları kış lastiği konusunda duyarlı olmaya çağırarak, "Pandemi günlük ulaşım alışkanlıklarımızı da değiştirdi. İmkanı olanlar trafiğe toplu taşıma yerine tedbir amacıyla özel araçlarıyla çıkıyor.

Her ne kadar kısıtlamalar başlasa da bu eğilim özellikle büyükşehirlerde trafiğe artı bir yük getirdi. Bu tabloda kış lastiğinin önemi de arttı.

Lastik seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Sürücülerin lastik seçimi için dikkate alacağı hususları sıraladığımız yazıya linkten ulaşabilirsiniz 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar