BIST9.548,09%-1,36
USD32.5122%0.25
EURO34,5469%0.23
ALTIN2.492,12%0.36
Gündem

Sözcü, FETÖ taktiği yaparak Ali İhsan Uygun’u hedef aldı

Geçmişte TCDD’yi yalan haberlerle hedef alan Sözcü bu kez ise tam bir FETÖ taktiği uyguladı...

Abone OlGoogle News
25 Şubat 2020 14:42

İftira ve yalan haber konusunda geçmişte birçok vukuatı olan Sözcü gazetesi yeni habercilik skandalına daha imza attı. Son olarak "YHT bilet ücretlerine fahiş zam" diyerek TCDD’yi hedef alan Sözcü’nün bu haberi kısa süre içinde yalanlandı ancak Sözcü yine de TCDD’yi hakkında asılsız haber yapmaktan geri durmadı. Başarılı bir bürokratlık geçmişi olan TCDD’nin Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’a asılsız iddialarla saldırdı

HABER DEĞERİ YOK, TAMAMEN ALGI

“TCDD'de 10 üst düzey yöneticinin FETÖ bağıyla ilgili çalışma ortaya çıktı. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun'un FETÖ iltisaklı olduğu iddia edildi” diye bir haber yapan Sözcü bir kez daha tüm evrensel habercilik çiğneyerek tam bir FETÖ taktiği uyguladı.

Geçmişte FETÖ’cü yayın organlarının algı operasyonları için uyguladığı gibi “iddia edildi” “denildi” “bildirildi” diyerek hiçbir kanıt göstermeden haber yapan Sözcü bu haberini manşete taşıyarak algı operasyonunu gerçekleştirdi.

STANDART PROSEDÜRÜ ÖZEL MUAMELE GİBİ ANLATTI

2016’da CİMER’e yapılan bir ihbarı değerlendiren Sözcü, CİMER’e yapılan her ihbar için uygulanan standart prosedürü, özel bir muamele gibi anlatarak haberini güçlendirmeye çalıştı. Sayısı milyonları bulan CİMER başvurularında her başvurunun ilgili kuruma yönlendirilmesini “TCDD’ye gönderilen” not diye parlatmaya çalışan Sözcü adeta okurları ile alay etti.

Tam bir FETÖ medyası taktiği uygulayan Sözcü gazetecilik tabiriyle köpürtmeye çalıştığı bu haberde hiçbir somut bilgi veya ifade kullanamazken bunun yerine kimin gönderdiği ya da söylediği belli olmayan sözlerle “Eşi ile birlikte FETÖ üyesi olduğu iddia edilmektedir” veya “Temmuz 2016'ya kadar hareketlilik olduğu belirlenmiş!” gibi kaynaksız ve iftira niteliği taşıyan ifadeler kullandı.

BAŞARILI KURUM VE BÜROKRATLARI HEDEF ALIYOR?

Nereden geldiği belli olmayan, kulaktan dolma bu haberi manşetine taşıyarak son dönemde başarılı işlere imza atan Türkiye’nin stratejik kurumlarından biri olan TCDD’yi ve başarılı bürokrat Ali İhsan Uygun’u bir kez daha hedef aldı.

Haberin sonunda kaynak göstermeden sıraladığı kendi iddiaların ciddiye alınmasını savunarak “Bu iddialar üzerine bakanlık ya da genel müdürlükte herhangi bir soruşturma var mı?” sorusunu soran Sözcü, algı operasyonunu bu sözlerle tamamladı.

Ancak Sözcü’nün daha önce de yalan olduğu ispatlanan haberlerle suçladığı ve zarar vermeye çalıştığı stratejik konumdaki TCDD’yi bir kez daha asılsız bir iddia ile neden ısrarla hedef aldığı ve başarılı geçmişi ile örnek bürokratlar arasında yer alan Ali İhsan Uygun hakkında niçin asılsız bir haber yaptığı soruları ise cevapsız kaldı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar