BIST9.524,59%-0,06
USD32.5451%0.07
EURO34,7513%0.19
ALTIN2.486,58%0.99
Gündem

Depremzedelere yardım ulaşmadığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı

Sözcü Gazetesi başta olmak üzere bazı internet sitelerinde yer alan Elazığ'da Karşıyaka Mahallesi'nde depremzedelere yardım ulaşmadığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirlendi. Sözcü’nün manipülatif haberini Karşıyaka Mahallesi muhtarı ve vatandaşların açıklamalarıyla yalanlandı.

Abone OlGoogle News
12 Şubat 2020 14:18

Elazığ'da merkezi Sivrice ilçesi olan 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bazı basın yayın organlarında çıkan Karşıyaka Mahallesindeki depremzedelere yardım ulaşmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Bazı internet sitelerinde Elazığ'da Karşıyaka Mahallesi'nde depremzedelere yardım ulaşmadığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirlendi. Karşıyaka Mahalle Muhtarı Ruhi Demirbaş, açıklamalarda bulundu.

 

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Ruhi Demirbaş ise mahallede ağır hasarlı evlerin çok fazla olmadığını söyledi.

Mahalledeki bazı vatandaşların çadırda kaldığını, bazılarının ise gelen yardımları aldıktan sonra tekrar evlerine döndüğünü belirten Demirbaş, Kızılay ve AFAD ekiplerinin gıda kolileri dağıttığını ifade etti.

Demirbaş, depremin ardından devletin vatandaşlara her türlü yardımı yaptığını vurguladı.

Bazı internet sitelerinde Elazığ'da Karşıyaka Mahallesi'nde depremzedelere yardım ulaşmadığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirlendi. Mahalle sakinlerinden Ali Timuştek, açıklamalarda bulundu.

'DEVLET HER TÜRLÜ YANIMIZDA'

Mahalle sakinlerinden Gaffure Aşık, deprem korkusuyla evlerine giremediklerini belirtti.

Mahallede kurulan çadırlarda kaldıklarını aktaran Aşık, "Burada da çok şükür sabah öğlen akşam yemeklerimiz geliyor devletimiz odunumuzu kömürümüzü yolluyor, sobamızı verdi. Soğuktan bir nebze de olsa kurtulduk." ifadelerini kullandı.
 

Aşık, şöyle konuştu:

"Aç açıkta kalmadık. İhtiyacamız olan söylüyoruz. Suyumuzu da odunumuzu da kömürümüzü de getiriyorlar. Günde üç öğün yemekte getiriyorlar. Bu konuda devlet her türlü arkamızda."

Mahalle sakinlerinden İrfan Gezerer, çadır alanından sorumlu yetkililere sorunlarını ilettiklerinde çözüme kavuşturulduğunu anlattı.

Gezerer, yapılan yardımlarla ilgili şunları kaydetti:

"Allah devletimizden razı olsun, başımızdan eksik etmesin. Tabiki yardımımızı alıyoruz. Çadırımız olsun  battaniyemiz olsun gıda olsun her şeyimizi aldık."

Bazı internet sitelerinde Elazığ'da Karşıyaka Mahallesi'nde depremzedelere yardım ulaşmadığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirlendi.

'ÇOK ŞÜKÜR BİZİ DARDA BIRAKMADILAR'

Ali Timuştek ise evinin hasarlı olması nedeniyle çadırda kaldığını dile getirdi.

Timuştek, "Çok şükür bizi darda bırakmadılar. Yardım ettiler. Devletimiz arkamızda sırtımızda." dedi.

SÖZCÜ'DEN SKANDAL HABER

Her fırsatta asılsız haberlerle hükümeti yıpratmaya çalışan Sözcü Gazetesi'nin haberine depremzedeler tepki gösterdi.

Gazetenin internet sitesinde yer alan haberde, '' 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından çadırlarda kalmaya başlayan Karşıyaka Mahallesi sakinleri kendilerine yeterince yardım yapılmadığını iddia etti. Yardım gelmediği için çadırlarda vatandaşların aç, susuz kaldığını söyleyen depremzedeler, "Depremde o kadar para toplandı bu paralar nereye gitti?" diyerek duruma tepki gösterdi.'' ifadeleri yer almıştı

 

Yedi Gündem Abone Ol

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar