BIST9.474,54%-0,53
USD32.6017%0.22
EURO34,8173%0.38
ALTIN2.504,39%0.80
Gündem

Trump'ı ikna etti! ABD ile Yunanistan'tan ortak Türkiye kararı

Son Dakika Haberi: Geçen hafta ABD ile İran arasında yaşanan gerilim sırasında Washington'da kritik bir görüşme gözden kaçtı. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Washington'da ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Türkiye'yi şikayet eden Miçotakis'in "Türkiye'nin hamlelerine karşı özel bir iletişim hattı" oluşturma konusunda Trump'ı ikna ettiği ortaya çıktı. Hattı kontrol edecek isim de belli oldu.

Abone OlGoogle News
13 Ocak 2020 15:13

Son Dakika Haberi: Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini’nin İngilizce servisinde yer alan haberde; Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmenin detayları ortaya çıkartıldı.

 

Geçen hafta İran’ın Irak’taki ABD üslerini balistik füzeyle vurmasının üzerine gerçekleşen görüşme, gündeme çok gelmemişti.

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİ

Yunan basını, Miçotakis ile Trump’ın Türkiye’nin bölgedeki gerilimi artıracak hamleleri için bir acil iletişim danışma hattı oluşturması konusunda hemfikir olduğunu yazdı. İki gün süren temaslarda Miçotakis’in Yunanistan’ın "kırmızı çizgilerini" anlattığı ve Türkiye’nin hamlelerinden rahatsızlık duyduğunu aktardığı belirtildi. Miçotakis’in Trump’a özellikle Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmadan yakındığı belirtildi.

 

HATTIN SORUMLULUĞU ABD DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISINDA

Yunan basınında yer alan haberlerde bu hattında sorumluluğunu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Matthew Palmer’ın üstleneceği belirtildi.

ABD'DEN NÜKLEER DENİZALTI TALEBİ

Ekathimerini’nin haberinde ABD ile İran arasında yaşanan gerilim üzerine Washington’ın Girit’te bir nükleer denizaltı bulundurmak istediğini Atina yönetimine ilettiği ifade edildi. 

SAVAŞ UÇAKLARI MASAYA YATIRILDI

Haberde, Yunanistan’ın F-35 savaş jeti programı için de devreye girmeye istekli olduğu belirtildi.

GÖRÜŞMEDE BULUNANLAR

Miçotakis ile Trump’ın görüşmesine ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Pompeo’nun da katıldığı belirtilirken bu iki ismin Trump’a durumu detaylıca anlattığı aktarıldı.

Yedi Gündem Abone Ol

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar