BIST9.716,77%-0,05
USD32.5459%0.03
EURO34,9772%0.01
ALTIN2.439,53%0.14
Gündem

BAE, Hafter için Çin ve Rusya'dan getirtti! Türkiye'ye karşı kullanılacak

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre; Ortadoğu'daki tüm terörist ve darbecilere kaynak sağlayan Birleşik Arap Emirlikleri, Libya'da da Hafter'in en büyük destekçisi. BAE'nin Çin'den getirdiği SİHA, Trablus'ta 31 öğrenciyi katletti. BAE, Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemi Pantsir'le de Türk uçak ve İHA'larını vurmayı hedefliyor.

Abone OlGoogle News
08 Ocak 2020 13:49

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Libya'da BM nezdinde meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni (UMH) desteklemek üzere bölgeye intikal eden Türk askeri unsurlarına karşı Hafter'e desteğini artırıyor. Bölgede açık Türkiye düşmanlığı yapan BAE, Hafter'in arkasındaki en önemli güçlerden biri. BAE'nin Rusya'dan satın alıp Hafter'e tahsis ettiği hava savunma sistemi Pantsir S-1/SA-22 Greyhound, Türk hava unsurlarına karşı sıklıkla kullanılıyor. Türk İHA ve uçakları sisteme "düşman" olarak tanımlanmış durumda. Rus Rostec şirketinin geçtiğimiz ay modernize ettiği BAE'ye ait Pantsir, 20 km uzaklıkta 30 bin feet irtifaya kadar aynı anda 4 hava vasıtasına angaje olabiliyor. BAE'nin elinde Pantsir sisteminden yaklaşık 50 adet bulunduğu belirtiliyor.

 

BAE, Hafter güçlerinin sivilleri hedef alan İHA saldırılarının da arkasındaki güç. Mısır-Libya sınırındaki bir hava üssünü Mısır ile birlikte Hafter'e destek için kullanan BAE, bir süre önce satın aldığı Çin SİHA'sı Wing Loong II'yi Hafter'i tahsis etmişti. BAE, Çin SİHA'sıyla 5 Ocak akşamı Trablus güneyindeki bir askeri öğrenci yurduna saldırmış, içtima için avluda bulunan öğrencilerden 31’ini katletmişti. BAE, Hafter'e destek için Sudan ve Çad'dan getirilen milislerin masrafını da karşılarken, Rus paralı askerler konusunda da benzer durumun geçerli olduğu belirtiliyor. Hafter'i Türkiye'ye karşı sahada donatan BAE güçleri, Suudi Arabistan ile ortak hareket ederek bu savaş baronuna iletişim desteği de sağlıyor. Ankara'da CHP'nin meşru UMH'ye karşı "daha makul" bulduğu terörist Hafter, televizyon yayını, gazete ve sosyal medya propagandası konusunda BAE ile Suud'dan destek alıyor. Böylelikle UMH'ye karşı küresel çapta yalan furyası yürütülüyor.

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ Yedi Gündem Abone Ol

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar