BIST9.728,53%0,87
USD32.519%-0.11
EURO34,8095%-0.15
ALTIN2.422,83%-0.30
Gündem

Yunanistan'tan Türkiye açıklaması! Trump cevap vermedi

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye'nin meşru hükümetin yanında sahaya inmesinden endişe duyarak ''Libya- Türkiye anlaşması egemen haklarımızı ihlal ediyor.'' açıklamasında bulundu.

Abone OlGoogle News
08 Ocak 2020 13:45

Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunanistan'ın güvenilir bir müttefik olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin Libya'da üstlendiği görevi eleştirdi. Türkiye'nin meşru Libya hükümeti ile anlaşmasının Yunanistan'ı çok zor duruma soktuğunu ifade etti.

 

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye'nin meşru hükümetin yanında sahaya inmesinden endişe duyarak ''Libya-Türkiye anlaşması egemen haklarımızı ihlal ediyor.'' açıklamasında bulundu.

MİÇOTAKİS KONUŞTU, TRUMP CEVAP VERMEDİ

 

Başkan Donald Trump’ın Yunanistan Başbakanı ile yaptığı basın açıklamasında Libya krizi de gündeme geldi. Bir gazeteci Trump’a Libya konusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşüp görüşmediğini sordu. Trump, konuyu Türkiye ve başka ülkelerle de görüştüklerini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis söze girerek Libya krizine değindi. Yunanistan Başbakanı Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme kararına tepki gösterdi, Türkiye’nin Libya’nın içişlerine müdahalesinden kaygı duyduklarını belirtti. Türkiye’nin Libya ile 27 Kasım’da imzaladığı deniz sınırları yetki anlaşmasını da “hukuk dışı” olarak niteledi. Başkan Trump ise Türkiye ve Libya konusunda yorum yapmadı ve konuyu geçiştirdi.

Yedi Gündem Abone Ol

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar