BIST9.667,65%1,50
USD32.5882%0.18
EURO34,8623%0.51
ALTIN2.501,27%0.68
Gündem

Türkiye'den uçtu Lübnan'a düştü: Gerçek ortaya çıktı

Türkiye'nin güneyinden paramotor ile uçtuktan sonra, rüzgara kapılarak Lübnan'a düştüğü iddia edilen Mahmut Ertunç yaşadıklarını anlattı. Ertunç, iddiaların doğru olmadığını söyledi, Lübnan'a uçakla gittiğini belirtti.

Abone OlGoogle News
27 Kasım 2020 11:26

Türkiye'nin güneyinden rüzgarın sürüklemesi sonucunda Lübnan kıyılarına zorunlu iniş gerçekleştirdiği şeklindeki haberlerle gündeme gelen Türk paraşütçü Mahmut Ertunç, konuştu. "Paramotor kullanan herkes bunun mümkün olmayacağını bilir. Paraşütle değil uçakla gittim. Bu tür haberler uçmak isteyenlere zarar verir" diyen Ertunç, "17 Kasım'da Lübnan'a uçakla gittim. Sahilde normal uçuş yaparken sert bir rüzgar vardı. Acil iniş yapmam gerekti. Şanssızlığım iniş yaptığım yerde askeri birlik varmış. Serbest kalmam sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan faktörü de çok etkili oldu" ifadesini kullandı.

"LÜBNAN'A UÇAKLA GİTTİM"

Türkiye'de 6 ay önce yamaç paraşütü eğitimini tamamladıktan sonra kendisine aldığı paramator ile uçuş yapmaya başladığını ifade eden Mahmut Ertunç, Sakarya, Fethiye ve memleketi Gümüşhane'de tek başına uçuşlar yaptığını aktardı. Lübnan'a daha önce kamp yapmaya gittiğini ve iki ay kaldığı kaydeden Ertunç, 17 Kasım'da ise ikinci kez paramotoru ile birlikte turistik amaçlı olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçakla Beyrut'a gittiğini söyledi.

"ŞANSSIZLIĞIM ACİL İNİŞ YAPTIĞIM YERDE ASKERİ BİRLİK VARMIŞ"

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; olayın yaşandığı gün Lübnan sahilinde normal bir uçuş yaptığını belirten Ertunç, "Kalkış yaptıktan sonra 3 kilometre uçtum. Benim uçuş yaptığım yerde sanırım insanlar daha önce paramotor görmemiş olabilir. O yüzden beni telefonlarıyla takip ederek çekim yaptıklarını gördüğüm. Ancak havada sert bir rüzgar vardı. Acil iniş yapmam gerekiyordu. Orada en uygun gördüğüm yere acil iniş yapmayı planladım. Şanssızlığım benim iniş yaptığım yerde askeri birlik varmış. Askeri birliğin tehlike altında olduğunu düşünmüşler. O yüzen de olay büyüdü. İnsanların üzerime koşa koşa geldiğini gördüm" diye konuştu.

İYİ DAVRANDILAR

Güvenlik güçleri tarafından sorgulanmak üzere gözaltına alındığını ve olaydan kısa bir süre sonra Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği yetkililerinin de kendisini yalnız bırakmadığını belirten Ertunç, "Bir gece gözaltında kaldım. Malzemelerime el koydular. Asker, polis çok iyi davrandı. Orada bir daha izinsiz uçuş yaparsam hapis cezasıyla cezalandırılacağımı bildiren bir taahhüt imzalattılar. Malzemelerimi aldıktan sonra Türkiye'ye döneceğim" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar