BIST9.636,65%-0,45
USD32.4525%0.07
EURO34,4952%0.08
ALTIN2.476,40%-0.27
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu: "Aile yapımız hedef alınıyor"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile içi Şiddet ve Çocuk Suçlarıyla Mücadele Çalıştayı'nda açıklama yaptı. Bakan Soylu, "52 bin 730 ihbarda, birçok kadımızın şiddetten kurtulmasını sağladık. Hedefimiz net ve açıktır. Hedefimiz sıfırdır. KADES denen bir uygulamadan bahsediyorum, işlevselliği var. Şehirlerde 4 dakikada 5 dakikada müdahale ediliyor" diye konuştu.

Abone OlGoogle News
27 Kasım 2020 10:49

Aile içi Şiddet ve Çocuk Suçlarıyla Mücadele Çalıştayı'nda Konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "52 bin 730 ihbarda, birçok kadımızın şiddetten kurtulmasını sağladık. Hedefimiz net ve açıktır." ifadelerini kullandı. 

İçişleri Bakanı, Soylu'nun açıklamalrından satır başları ise şöyle: 

"Aile yapımız hedef alınıyor"

Aile toplumun temeli, kadın da ailenin temelidir. 21. Yüzyılda aile vicdanın son kalesidir. Aileyi merkez alan toplum yapımız vardır. Bugün çok çeşitli yöntemlerle aile yapımız hedef alınıyor. Benzer şekilde terör örgütü PKK da kadını hedef alıyor.

Her şeyden önce ilgili kurumlarla koordinasyon halinde çalışıyoruz. Kadına Yönelik şiddet ve koordinasyon planı oluşturduk. Toplam 75 maddelik bir protokol oluşturduk. Elektronik kelepçeyi izleme merkezi oluşturuyoruz. Ocak ayında yürürlüğe girecek. Elektronik kelepçeye çok önem veriyor. En önleyici unsur olduğunu düşünüyorum.

52 bin 730 ihbarda, birçok kadımızın şiddetten kurtulmasını sağladık. Hedefimiz net ve açıktır. Hedefimiz sıfırdır. KADES 

denen bir uygulamadan bahsediyorum, işlevselliği var. Şehirlerde 4-5 dakikada müdahale ediliyor.

KADES uygulamasının yaygınlığını artırmalıyız. 

Önleyici tedbir kararlarında geçen yılın ilk 10 ayına göre yüzde 70 artış var.

Geçen yıl 308 kadın cinayeti sayısıydı bu sene 238’e indi. Şunu belirtmek istiyorum bizim için bir sayısı bile fazladır. Çalışmalarımız devam ediyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar