BIST9.645,02%-0,50
USD32.5505%-0.01
EURO34,8825%0.06
ALTIN2.431,27%0.05
Gündem

Dünyanın en çok kıskanılan ülkesi! 52 bin kişi yan yana… Sanki başka gezegen

Dünyaya diz çöktüren koronavirüs, hız kesmeden yayılmaya ve ülkelerin kabusu olmaya devam ediyor. Çin'in Wuhan kentinde bundan tam bir yıl önce ortaya çıkan ve dünyaya yayılan virüsle ilgili dehşete düşüren haberler geliyor. Virüsten en kötü etkilenen, en fazla vaka ve can kaybının görüldüğü ABD'de California Valisi'nin katıldığı doğum günü partisi gündem yaratırken, uluslararası haber ajanlarının servis ettiği fotoğraflar, "dünyanın en çok kıskanılan ülkesi"nden geldi... İşte son dakika haberin

Abone OlGoogle News
19 Kasım 2020 11:54

Yüzyılın salgını koronavirüs, dünyaya diz çöktürmeye devam ediyor. Wuhan'da geçen yıl 17 Kasım'da ortaya çıkan ve dünyaya yayılan virüsle ilgili şoke edici haberler geliyor.

Koronavirüs salgını önlenemez şekilye yayılmayı sürdürüyor. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp dünyayaya yayılan virüs nedeniyle enfekte olan kişi sayısı 56 milyonu geçti.

56 milyon 277 bin kişiye bulaşan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 350 bine ulaştı.

Hem ABD'de hem de Avrupa'da korkunç biçimde yayılan virüs nedenilye vaka sayısı ABD'de 11 milyon 696 bin, Hindistan'da 8 milyon 923 bin, Brezilya'da 5 milyon 911 bin ve Fransa'da 2 milyon 36 bine çıktı.

BİN 524 KİŞİ DAHA ÖLDÜ

Vaka ve ölü sayısında dünyada ilk sırada bulunan ABD'den dehşet verici haberler gelmeye devam ediyor. Ülkede virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte bin 524 artarak 254 bin 315'e yükseldi.

Virüs 24 saatte 152 bin 996 kişiye daha bulaştı. Böylece ülkedeki vaka sayısı 11 milyon 696 bin 280'e yükseldi.

Ülkede en çok vaka, bu fotoğrafın da çekildiği El Paso kentini bulunduran Teksas eyaletinde görüldü. Teksas'ta 1 milyon 116 bin 913 koronavirüs vakası var. Onu California takip ediyor. Eyalette 1 milyon 53 bin 293 kişi koronavirüse yakalandı.

VALİ'NİN FOTOĞRAFI DEPREM YARATTI

California'dan gelen bir görüntü ise önce ABD'yi sonra da dünyayı şaşkına çevirdi. California Valisi'nin görüntüleri, FOX televiyonlarında yayınlandı.

Vali Gavin Newsom'ın 6 Kasım'da California restoranında çekilen görüntülerinde, en az 10 kişiyle birlikte doğum günü yemeğine katıldığı görüldü.

California Valisi Gavin Newsom'ın 6 Kasım'da Michelin yıldızlı yarı kapalı bir restoranda, California sakinlerine "Şükran Günü yemekleri düzenlememelerini" tavsiye etmesinden birkaç gün önce 11 arkadaşıyla birlikte yemek yediği fotoğraflar ortaya çıktı.

Newsom ve eşi, 6 Kasım Cuma akşamı, Napa Vadisi'nde ünlü bir restoran olan The French Laundry'deki doğum günü partisine katıldı. Ortaya çıkan fotoğraflarda maskesiz bir şekilde yuvarlak bir masada oturdukları görüldü.

11 kişiden oluşan grubun, Newsom'ın siyasi danışmanlarından Jason Kinney'nin 50'nci doğum günü partisi için bir araya geldiği ortaya çıkarken, restorandan tanıklar bir aşamada kapıların kapatıldığını ve böylece grubun tamamen içeride olduğunu söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, masadakilerin bir hayli gürültü yaptıklarını ve bu sebeple dikkat çektiklerini söyledi. Aynı kaynak, gürültü nedeniyle masaya baktığında Vali'yi gördüğünü ve gözlerine inanmaayıp "Bu Vali Newsom mı?" diyerek yanındakilere sorduğunu söyledi.

California Tıp Derneği'nden iki üst düzey yetkili de toplantıya katılanlar arasındaydı. California Tıp Derneği, ülkenin en kalabalık eyaletindeki 50 bin doktoru temsil ediyor ve son zamanlarda #StayHome (Evde Kal) ve #WearAMask (Maske Tak) gibi mesajları paylaşıyor.

Vali Newsom'ın açıkladığı Şükran Günü kurallarına göre, en fazla üç farklı haneden insanlar bir araya gelebilecek, 2 saatten uzun bir süre birlikte geçirilmeyecek, tüm aktiviteler açık havada gerçekleşecek ve ev sahipleri gerektiğinde takip edebilmek için misafirlerin bilgilerini kayıt altına alacak.

SANKİ BAŞKA GEZEGENDELER!

Dünyanın dört bir yanından ürkütücü haberler gelirken Avustralya, koronavirüs pandemisinin başlamasından bu yana bir spor etkinliğinde en büyük kalabalığa ev sahipliği yaparak bir anda dünyanın en kıskanılan ülkesi haline geldi.

Ülkenin Brisbane kentindeki Suncorp Stadyumu'nda sosyal mesafe ya da yüz maskesi olmadan toplanan 52 binden fazla hevesli spor hayranını görenler tam anlamıyla şaşkına döndü.

Dünya çapında neredeyse tüm büyük sporlar artık kapalı kapılar ardında veya çok sınırlı izleyiciyle oynanırken, yüz binlerce aktif vaka olan ülkelerden ekranları başında spor müsabasını izleyenler coşkuya hayran kaldı.

ALMANYA'DA MASKESİZ PROTESTO

Almanya’da salgınla mücadelede hükümetin daha hızlı hareket etmesini sağlayacak Enfeksiyon Koruma Yasası'nda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı Federal Meclis’ten geçti. Ülkede dezenfektan ve makarna gibi hijyen ve hazır gıda üretiminde yüksek artış olduğu bildirildi.

Tasarı henüz Meclis'te görüşülürken, Meclis binasının yan tarafındaki tarihi Brandenburg Kapısı'nın önünde binlerce kişi tarafından protesto gerçekleştirildi.

Binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen protesto, İçişleri Bakanlığı tarafından 1 gün önce yasaklanmıştı. Yasağa rağmen protestocular, sabahın erken saatlerinden itibaren Brandenburg Kapısı önünde toplandı. Sakin başlayan protestoya bir süre polis, eylemcilerin maske takmaması ve sosyal mesafe kurallarına uymaması nedeniyle "dağılın" uyarısında bulundu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar