BIST9.679,80%-1,37
USD32.4344%0.04
EURO34,4516%-0.03
ALTIN2.488,23%0.20
Gündem

Az önce çekildi, aynı yerdeler… Ve Ruslar görüntü yayınladı

Kendi Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlanan Ermenistan Başbakanı Paşinyan bugün bakan yardımcısını görevden aldı. Günlerdir kamuoyu önüne çıkmayan dünyanın tanımadığı ismin fotoğrafı şok etkisi yarattı. Azerbaycan lideri Aliyev ve First Lady'nin işgalden kurtarılan şehirleri ziyareti ise görülmeye değerdi. Rus medyası bir hafta önce kimsenin hayal edemeyeceği görüntüyü yayınladı.

Abone OlGoogle News
17 Kasım 2020 16:38

Yaklaşık 1,5 ay süren Dağlık Karabağ savaşının ardından ağır bir yenilgi alan Ermenistan'da ilk istifa gelse de sular durulmuyor, Azerbaycan'da ise bayram var.

Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan'ın Pazartesi günü istifa etmesine rağmen Ermenistan'ın başkenti Erivan'da akşam saatlerinde yine gösteriler vardı.

Amerikan Assosicated Press (AP), istifanın Dağlık Karabağ anlaşmasının yol açtığı çalkantı arasında geldiğini ve Başbakan Nikol Paşinyan'la Dışişleri Bakanlığı arasındaki çatlağın ortaya çıktığını bildiriyor.

Dışişleri Bakanlığı, Pazartesi sabah saatlerinde Paşinyan'ın Şuşa açıklamalarını yalanladı. Paşinyan, Şuşa'nın Azerbaycan'a devredilmesinin müzakere masasında görüşüldüğünü söylemişti.

Ancak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Anna Nagdalyan "Şuşa meselesi barış müzakerelerinde hiçbir zaman tartışılmadı" diyerek Paşinyan'ı yalanlamış oldu.

Paşinyan, bugün yeni bir hamleye girişti ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Shavarsh Koçaryan'ın görevden alınmasına karar verdi. Koçaryan, 2008'den beri bu görevdeydi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Ermenistan tarafından yükselen eleştirilere 10 Kasım anlaşmasının değiştirilemeyeceğini belirterek nokta koydu: "Açıklamayı yeniden yazmak için herhangi bir girişim görmüyoruz. Doğru anlıyorsam, şu anda Ermenistan'da zorlu tartışmalar yaşanıyor...

Ülkelerinin çıkarlarını korumak için birleşmiş 17 parti, bu açıklamayı düzeltme girişimlerine kesin olarak karşı çıktı. Hiçbir durumda başarılı olmamasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapacağız."

Rus medyası, Ermenistan ile Dağlık Karabağ'ı birbirine bağlayan Laçin koridorunun resmen açıldığını bildiriyor.

Russia Today muhabiri Murad Hacıyev, Şuşa yakınlarında çektiği görüntüyü Twitter hesabından paylaştı.

Görüntüde Rus barış gücü birlikleri ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerinin yanı sıra Azerbaycanlı ve Ermenistan askerlerinin aynı noktada olduğu göze çarpıyor.

Ermenistan güçleri, Ağdam'da çekildikleri birçok noktayı ateşe veriyor. Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da zafer kazanmasının ardından varılan anlaşma gereği Ermenistan, işgal ettiği topraklardan çekiliyor.

Ancak, Ermenistan güçleri çekildikleri bölgeleri bir yandan da ateşe veriyor. O noktalardan biri de Ağdam. TRT haber ekibi, Ermenistan ordusunun Ağdam'da yaktığı bölgeleri görüntüledi. Bölgede bulunan TRT Haber muhabiri, Ermenistan ordusunun askeri ve sivil yerleşim yerlerini ateşe verdiklerini aktardı.

'FARE' GİBİ SAKLANIYORDU

Paşinyan gibi ihanetle suçlanan bir başka isim, yeryüzünde hiçbir ülkenin, hatta Ermenistan'ın bile tanımadığı Dağlık Karabağ yönetiminin lideri Arayik Harutyunyan.

Günlerdir kamuoyu önünde görünmeyen Harutyunyan, Dağlık Karabağ'ın başkenti Hankendi'ye gelen Rus barış gücü komutanlarıyla aynı masada görüntülendi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Peter Maurer, silahların sustuğu cephe hattında ölen 200 askerin cesedinin değişiminin taraflar arasında yapıldığını söyledi.

Bir grup Ermenistan askerinin ise Ağdam bölgesinde savaşı bitirmeyi kabul etmeyip elleri tetikte beklediği görüntüler sosyal medyadan yayınlandı.

10 Kasım'da imzalanan anlaşmayla, çatışma hattı ile Laçin koridoruna 1960 barış gücü askeri konuşlandırıldı. Rus basını, tarihi Dadviank Manastırı'nın Rus güçleri tarafından korunacağını aktarıyor.

Rus yetkililer, Cumartesi gününden bu yana savaş sırasında Ermenistan'a kaçan 1200 kadar kişinin Dağlık Karabağ'a yeniden döndüğünü açıkladı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar