BIST9.645,02%-0,50
USD32.5667%0.14
EURO34,7078%0.19
ALTIN2.410,22%-0.93
Gündem

Son dakika: Termik santral düzenlemesi teklif metninden çıkarılacak

Termik santrallere filtre takılmasını erteleyen düzenleme, uzun süredir kamuoyunun gündeminde. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün termik santrallerin filtreli olması gerektiğini vurgulayarak düzenlemeyi veto etti. AK Parti'den de bugün yapılan açıklamada, termik santral düzenlemesini içerek maddenin teklif metninden çıkarılacağı belirtildi.

Abone OlGoogle News
04 Aralık 2019 09:33

Son dakika haberi... AK Parti Grup Başkanvekili Muş: Termik santral düzenlemesini içeren madde teklif metninden çıkarılacak.

 

KARAR VERİCİ HALKIMDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etmişti. Erdoğan, veto kararının gerekçesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: 

Yapılacak olan başta bu filtrenin yapılması kararı var. Ama siz bu karara uymazsanız siz para kazanacaksınız diye halkımızın zehirlenmesine izin veremeyiz. 

Çevre noktasında verdikleri sözleri tutmadılar. Kendileriyle görüştüğümüzde partikül değerleri düşürüldüğü vs. böyle konuşuyorlar. İstediğin kadar söyle halkıma bakıyorum biz burada hava kirliliğinden yaşayamıyoruz diyorlar. Bu işin karar vericisi halkımdır. Kendileri buna uymadılar, benim de bunu tekrar Meclis'e göndermekten başta çarem yoktu. Meclis'te gerekli tartışmalar yapılır, bunun çözümü de yeniden ihaledir. Burada istihdam noktasında sıkıntılar yaşanabilir. Onu istismar ediyorlar. Bu konuyu da farklı bir yolla ortadan kaldırırız.

"2-2,5 YIL OLMAMALI"

Veto kararını AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik şu ifadelerle açıklamıştı: 

"Çevreyi korumak devletin ve vatandaşın görevidir. Cumhurbaşkanımız, ülkemizin ihtiyacının karşılanması zaruriyetinin, insan sağlığının önüne geçmemesi gerektiğini vurguluyor. 

Sayın Cumhurbaşkanımız, kanun maddesinin yeniden değerlendirilmesinde fayda görmüştür.

Yeni belirlenecek süre 2-2,5 yıl kadar olmamalı."

İletişim Başkanlığı'ndan 'veto' açıklaması

KAYNAK: AA, HABER7 Yedi Gündem Abone Ol

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar