BIST9.722,09%0,80
USD32.5363%-0.06
EURO34,7985%-0.19
ALTIN2.430,99%0.04
Gündem

Macron'u karikatürize eden çizer işinden kovuldu

Hz. Muhammed'i çizmeyi inanç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ınkini ise ifade özgürlüğü olarak kabul eden Fransızlar, Macron'un karikatürize edilmesine tahammül edemedi. Fransız hükümetinin desteklediği bir dernekle çalışan Moritanyalı karikatürist Halit İdris, Macron karikatürü sebebiyle işinden kovuldu.

Abone OlGoogle News
29 Ekim 2020 17:03

Fransa hükümeti ve Cumhurbaşkanı Macron, İslam'a ve sembollerine hakareti inanç özgürlüğü kabul ederken, Fransızların Macron'un karikatürize edilmesine tahammülü olmadı.

İŞİNİ KAYBETTİ

İdris, Macron’un hiciv karikatürlerini yayınladıktan sonra çalıştığı Fransız derneğin baskılarına dayanamadı ve sözleşmesini feshederek işsiz kaldı. İdris, yaşadığı baskıyı şu sözlerle anlattı:

“Benim bir danışmanlık şirketim var. Fransız ve uluslarası pek çok şirketle çalışıyorum. Fransız hükümeti tarafından desteklenen bir dernek ile uzun yıllardır süren bir iş sözleşmem var. Dernek, önce Macron aleyhinde karikatür çizmemem için beni uyardı. Bu yaptığımın bir kışkırtma olduğunu söylediler.”

HER GÜN MACRON’U ÇİZECEĞİM

Peygamber’e karşı işlenen suçun kabul edilemez olduğunu belirten İdris sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karikatürü kaldırmamı ve bir daha Macron’u çizmememi istediler. Efendimize yapılan bu hakareti kabul edemezdim ve sözleşmemi feshettim. Onlara her gün Macron aleyhine çizim yapacağımı söyledim. Şirket yetkililerine Peygamber Efendimiz’e bir saldırı olduğunu söylediğim zaman bana, Fransız topraklarında ifade özgürlüğü olduğunu, tüm dergi ve gazeteler istediklerini yazıp çizmeye hakkı olduğunu belirttiler. Elçimiz Hz. Muhammed’e saldırmak, dokunulamayacak kutsal olduğu için ifade özgürlüğü olarak görülmez.”

Moritanyalı karikatürist Halit Veld Mevlay İdris, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u hicveden bir karikatürü sebebiyle işinden kovuldu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar