BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Gündem

Doğu Perinçek'ten MİT Müsteşarı'na: Akşener'e bilgi verdiniz mi?

Meral Akşener'in "MİT Müsteşarı'na ve Milli Savunma Bakanı'na Buğra Kavuncu FETÖ ilişkisini sordum doğrulamadılar" iddiası tartışmalara neden oldu. Akşener'in iddiasının kanunlara aykırı olduğuna vurgu yapan Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, "MİT Müsteşarı cumhurbaşkanına sorumludur ve her önüne gelen MİT Müsteşarı'ndan bu tür bilgiler alamaz" dedi.

Abone OlGoogle News
24 Ekim 2020 23:28

İYİ Parti kurucularından Ümit Özdağ, "Meral Hanım, Buğra Kavuncu hakkında olumsuz bir bilgi olmadığını söyledi" dedi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi ise 21 Ekim'de Akşener'in bilgi aldığı devlet görevlilerinin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan olduğunu yazdı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de bu iddiayı doğruladı. 

Açıklamalar üzerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MİT Müsteşarı'nın kamuoyunu aydınlatması gerektiğini söyledi. Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre, Perinçek şunları söyledi: 

"Ben bu bilgiyi Türkiye kanunlarının, geleneklerinin hiçbir yerine oturtamıyorum. Herhangi bir konuda MİT Müsteşarı'nın telefon açan herkese insanlar hakkında bu tür malumatlar vermesi var mı? Hiç olacak bir şey değil. MİT Müsteşarı cumhurbaşkanına sorumludur ve her önüne gelen MİT Müsteşarı'ndan bu tür bilgiler alamaz."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar