BIST9.548,09%-1,36
USD32.515%0.14
EURO34,5620%0.04
ALTIN2.492,22%0.23
Gündem

Adalet gelecek mi: Musa Orhan'ın yargılanmasına başlandı

İpek Er'in intihar etmesine neden olan cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan'ın yargılanmasına başladı.

Abone OlGoogle News
16 Ekim 2020 16:11

Batman'ın Beşiri ilçesinde, tabancayla intihara kalkışan ve hastanede 18 Ağustos'ta hayatını kaybeden İpek Er'in (18),geride bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği Musa Orhan'ın yargılandığı davanın ilk duruşması Siirt'te başladı.


DHA'nın haberine göre, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Nitelikli Cinsel Saldırı' suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis istemiyle yargılanan Musa Orhan'ın duruşmaya, Ankara'dan SEBGİS sistemiyle katılacağı, İpek Er'in ailesi ve avukatlarının da duruşmada hazır bulunacağı öğrenildi.


16 Temmuz'da cinsel saldırıya uğradığını anlatan mektup bırakıp, intihara kalkışan 18 yaşındaki İpek Er, 18 Ağustos 2020'de hayatını kaybetti. Acılı annenin fotoğrafını ve "Kızımın çektiği her bir acı kadar hesap sorulmasını istiyorum" sözlerini paylaşan Twitter kullanıcıları cinsel saldırı şüphelisi uzman çavuş Musa Orhan'ın tutuklanması için çağrıda bulunmuştu. Savcılık'tan yapılan açıklamada, "Şüpheli Musa Orhan'ın tutuklanması talep edilmiş olup mahkeme kararı bekleniyor" denilmişti. Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesince 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Musa Orhan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Yakalama kararı çıkarılan Orhan, teslim olmasının ardından tutuklanmıştı. Musa Orhan, avukatının kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle tutukluluğa yaptığı itiraz üzerine tahliye edilmişti. Öte yandan Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tahliye kararına itiraz etmiş, Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi ise karar kesinleştiği için itirazı reddetmişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar