BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Gündem

İstanbul Wuhan Oldu! İşte İlçe İlçe Covid Haritası! Misafirlik Bile Yasaklandı!

İstanbul'da covid-19 vaka sayısında ki artış ''Hayat Eve Sığar '' uygulamasının haritasına yansıdı. İstanbul adeta Wuhan oldu. Bir çok ilçe tamamen kırmızıya boyandı. Kütahya'nın Emet ilçesinde ise artan vaka sayısı nedeniyle misafirlik bile yasaklandı!

Abone OlGoogle News
15 Ekim 2020 16:52

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası kritik açıklamalarda bulundu ve illerdeki durumlara dikkat çekti. Bazı illerde son bir ayda yüzde 50 oranında artış yaşanması dikkat çekti. Azalmanın olduğu iller de Bakan Koca'nın paylaştığı veriler içinde yer alıyor. Koronavirüs vakalarının hızla artışa geçtiği İstanbul’da ise en riskli ilçeler belli oldu. Öte yandan bir ilden gelen habere göre; ev ziyaretleri ve misafirlikler yasaklandı.

Kütahya’nın Emet ilçesinde koronavirüs vakalarının artması nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ev ziyaretleri, misafirlik, günler, akraba ziyaretleri, mevlit, doğum günü partileri gibi insanların toplu olarak bir araya geldiği faaliyetlerin 15 günlüğüne yasaklandığını açıkladı.

Emet Kaymakamı Hasan Çiçek başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs vakalarının artması nedeniyle ilçede yeni kararlar aldı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, toplantıda, vatandaşların toplu olarak bir araya geldiği etkinliklerin 15 günlüğüne yasaklandığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Koronavirüs salgınının yayılmasını ve vatandaşlarımızın hayatlarının tehdit edilmesini engellemek için, ilçemizde ev ziyaretleri, misafirlik, günler, gezekler (sazlı-sözlü toplanma), akraba ziyaretleri, mevlit, doğum günü partileri gibi insanların toplu olarak bir araya gelmelerini sağlayan faaliyetlerin 14 Ekim 2020 tarihinden itibaren 15 gün süre ile sınırlandırılmasına, nikah merasimlerinin daha önce belirlenmiş olan kurallar çerçevesinde yapılmasına karar verilmiştir.”

İSTANBUL'UN İLÇELERİ KIRMIZIYA BOYANDI

Kovid-19 salgının ilk dönemi sayılan Nisan ve Mayıs aylarında ülke genelindeki vakaların yüzde 63’ünün kümelendiği ve ‘Türkiye’nin Vuhan’ı olarak gösterilen megakentteki salgın yeniden artışa geçti. Vaka artışı ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasına yansırken, risk haritasında Fatih, Bahçelievler, Güngören, Bağcılar, Esenler, Sultangazi, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Esenyurt’un tamamı kırmızıya boyandı. 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar