BIST9.694,12%0,51
USD32.5199%-0.11
EURO34,8009%-0.18
ALTIN2.422,26%-0.32
Gündem

Türkiye’den Ermenistan’ın alçak saldırısına sert tepki: İnsanlıktan nasibini alamayanlar...

Ermenistan’ın mezarlık ziyaretinde bulunan sivillere yönelik düzenlediği ve 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya yönelik açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı, “İnsanlıktan nasibini almayanlar, Azerbaycanlı kardeşlerimizin cenazelerini dahi defnetmesine izin vermemektedir.” ifadelerini kullandı.

Abone OlGoogle News
15 Ekim 2020 16:49

İşgalci Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik saldırı düzenledi. Dışişleri Bakanlığı 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya tepki gösterdi ve Ermenistan'ın insani değerlerle bağdaşmayan hukuk tanımaz yüzünü tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Ermenistan, Azerbaycan'ın Terter kentine saldırdı. Defin töreni sırasında gerçekleştirilen saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı saldırıya tepki gösterdi.

“Şiddetle kınıyoruz”

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın sivil yerleşim bölgelerine yönelik olarak devam eden saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan’ın son olarak bugün Terter’e saldırısı sonucunda, bir mezarlıkta düzenlenen cenaze töreninde bulunan sivil halktan üç kişi hayatını kaybetmiş, beş kişi de yaralanmıştır.

“İnsanlıktan nasibini almayanlar…”

Ermenistan, esirlerin ve cenazelerin değişimi için 10 Ekim’de ilan edilen insani ateşkesi hiçe saymaya devam etmektedir. İnsanlıktan nasibini almayanlar, Azerbaycanlı kardeşlerimizin cenazelerini dahi defnetmesine izin vermemektedir.

Bu son saldırıyla Ermenistan, insani değerlerle bağdaşmayan hukuk tanımaz yüzünü tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Türkiye’nin, Can Azerbaycan’ın kahraman halkıyla dayanışması daimi ve tamdır.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar