BIST9.524,59%-0,06
USD32.5273%0.17
EURO34,7332%0.22
ALTIN2.490,85%1.16
Gündem

Sena Nur Çelik'ten Avrupa Konseyi'ne Karabağ yanıtı!

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu, Avrupa Konseyi'nin Karabağ oturumunda çok önemli açıklamalarda bulundu. TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, "Erivan yönetimini kınayarak, Ermenistan'ın masum sivilleri hedef aldığını ifade ederek, Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunun altını bir kez daha çizdi.

Abone OlGoogle News
13 Ekim 2020 20:56

Türkiye ve Azerbaycan'ın, Ermenistan işgaline karşı yürüttüğü dayanışma Batılı ülkeleri rahatsız etti. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde iki ülke hedef alınmak istendi. Ermeni ve Avrupalı temsilciler, çatışmaların sorumlusu olarak asılsız iddialarla Türkiye'yi suçladı.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Ahmet Yıldız ve TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik saldırıları yanıtsız bırakmadı.

AKPM Türk Delegasyonu Başkanı Yıldız, 1 milyon Azerbaycanlı'nın topraklarından göç ettirildiğini hatırlattı ve Türkiye'nin Bakü'ye yönelik desteğinin devam edeceğini vurguladı.

 

'ERMENİSTAN MASUM SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR'

TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü Sena Nur Çelik ise Uluslararası kuruluşların krize göz yumduğunu kaydetti.

30 yıl boyunca Uluslararası toplumun bir milyondan fazla Azerbaycanlının evlerini terk etmek zorunda kalmış insanların acılarına göz yumduğunu belirten Çelik, "Ne yazık ki Minsk grubunun kurulması da bu soruna somut bir çözüm getirmemiştir. Ermenistan sadece Azerbaycan'ın askeri tesislerine değil, Gence dahil sivillerin yoğunlukta olduğu büyük şehirlerine de saldırılar düzenlemektedir. Ermenistan'ın masum sivilleri katlederek uluslararası insancıl hukuku ve Cenevre sözleşmelerini ihlal ettiği bu saldırılarını şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

'AZERBAYCAN MESELESİ TÜRKİYE İÇİN PARTİLER ÜSTÜ BİR MESELEDİR'

Sena Nur Çelik'in gündeminde Ermenistan'ın Türkiye ile ilgili asılsız iddiaları da vardı. Çelik, bölgede istikrarın sağlanması için sarf ettiği çabaya dikkat çekti. Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunun altını bir kez daha çizdi.

Türkiye'nin çatışmalara müdahale ettiği asılsızdır ifadelerini kullanan Çelik, "Hem Türkiye hem de Azerbaycan tarafından yalanlanmıştır. Ermenistan, dikkatleri kendi hukuksuz eylemlerinden başka yönlere çekmek için başka ülkeleri günah keçisi ilan etmekten vazgeçmelidir. Türkiye en baştan beri, bölgede istikrarı korumak ve daha fazla acının yaşanmasını engellemek için Uluslararası toplumu bu ihtilafın barışçıl çözümünü sağlamaya çağırmaktadır. Bu mesele Türkiye için partiler üstü bir meseledir" dedi.

Azerbaycan'ı desteklediklerini ve bunu yapmaya devam edeceklerini belirten Çelik,"Bu konuda Türkiye Uluslararası hukukun yanında uluslararası hukuk da Azerbaycan'ın yanındadır. Çünkü şu çok açık ki Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si Ermenistan işgali altındadır." diyerek sözlerini tamamladı. 

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar