BIST9.789,26%0,75
USD32.5916%0.17
EURO35,0082%0.10
ALTIN2.456,96%0.85
Gündem

Fotoğrafları resmi twitter hesabından yayınladı… Bunun izahı yok!

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ çatışmalarında ateşkes Türkiye saatiyle 11.00'de başladı ancak Ermenistan tarafı peş peşe ateşkes ihlali yaptı. Resmi Twitter hesabından yayınlanan fotoğraflar ise dehşete düşürdü.

Abone OlGoogle News
10 Ekim 2020 18:19

Dağlık Karabağ savaşının on üçüncü gününün bitmesine yakın, saatlerde dünyanın gözünü çevirdiği Rusya'nın başkenti Moskova'dan beklenen açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ev sahipliğinde neredeyse 10 saat süren görüşmede, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan vardı.

Salondaki gazetecilerin bekleyişi sürerken kürsüdeki Azerbaycan ve Ermenistan bayrakları kaldırıldı, yalnızca Rusya bayrağı kaldı.

Rus bakan Sergey Lavrov gece yarısı 03.00'te kameraların karşısına tek başına geçti ve ateşkes kararını canlı yayında dünyaya duyurdu.

Azerbaycan ile Ermenistan'ın anlaşmaya vardığı ateşkes, Cumartesi günü (bugün) yerel saatle 12.00'den (TSİ 11.00) itibaren başladı. Taraflar cenazeleri ve esirler değişimini sağlayacak.

Lavrov, "10 Ekim 2020'de yerel saatle 12.00'dan itibaren insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi" dedi.

Bakü ve Erivan yönetimlerinin barış görüşmelerine başlayacağı açıklanırken, müzakere süreci formatının değişmediği dört maddelik anlaşmaya girdi.

Minsk Üçlüsü grubunda yer alan Fransa'dan bugün öğle saatlerinde yapılan açıklamada, ateşkesin tamamen uygulanmasının gelecek için atılacak ilk adım olacağı belirtildi.

Ateşkesin başlamasına saatler kala ise cephe hattında çatışmaların sürdüğü bildirilirken, Ermenistan saat 11.00'den sonra ilk ateşkes ihlalini gerçekleştirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise, ateşkes ihlal eden Ermenistan güçlerinin bombardımana tutulduğu görüntüleri paylaştı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar