BIST9.809,30%0,90
USD32.5055%-0.19
EURO34,9548%0.29
ALTIN2.428,02%0.20
Gündem

Hatay'da ormanları PKK mı yaktı?

Hatay'ın Belen ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve İskenderun ile Arsuz ilçelerinin bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın, yeniden yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.

Abone OlGoogle News
10 Ekim 2020 16:53

Hatay'ın Belen ilçesinde başlayıp, İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangına şiddetli rüzgar nedeniyle havadan güçlükle müdahale ediliyor.

Hatay Valiliği, yangınla ilgili gözaltına alınan şahıslar olduğunu açıkladı. Arsuz ilçesi Nergiz Mahallesi'nde etkisini gösteren yangına karadan müdahale devam ediyor.

Bazı yerleşim yerlerinde hasara neden olan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.Öte yandan yangına şiddetli rüzgar nedeniyle havadan müdahale edilmekte güçlük çekiliyor.

Sabotaj ihtimali soruşturuluyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş "organize ve sabotaj ihtimali çok yüksek. Dün gece ikide soğutma çalışmalarını bitirdiğimiz üç yerde aynı anda tekrar yangın çıkması bunun planlı bir olay gibi olduğunu gösteriyor. Çok farklı noktalarda belki de eş zamanlı çıkan bu yangınlar için sadece rüzgarla yayıldı demek yetersiz" diye konuştu.

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal sosyal medya hesabından yangınla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti.

Ünal "Hatay bölgesinde çıkan orman yangınlarını söndürmek için ilgili tüm kurumlarımız seferber oldu ve aralıksız çalışıyor. Yangınların kasıtlı çıkarılma ihtimali üzerine de detaylı bir soruşturma yürütülüyor. Tek temennimiz can kaybı ve yaralanma olmadan alevlerin söndürülmesi" dedi.

Öte yandan PKK bağlantılı gruplar sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda söz konusu orman yangınlarının arkasında kendilerinin olduğunu belirtti.

Yapılan paylaşımlarda yangınları öven ifadeler yer alırken, ormanların yakılması büyük tepki topladı.

Olaylara dair soruşturma devam ediyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar