BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Gündem

Bayılma numarası yaparak insanları dolandıran sahtekara Ankara Emniyeti Dur dedi.

Simitçi kılığına girerek kalabalık yerleri kendine mesken seçen dolandırıcı bu kez Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Daha önce de aynı suçtan dosyası kabarık olan zanlı, para cezası alarak serbest bırakıldı.

Abone OlGoogle News
26 Eylül 2020 10:41

Ankara Emniyeti insanların vicdani duygularını istismar eden sahtekara dur dedi.

Sokakta simitçi kılığına girerek bir an da kendini yere atıp bayılma numarası yapan simitleri yerlere saçan dolandırıcı, çevredekilerin iyi niyetle yardım etmeye çalıştığı esnada insanlardan ilaç alamadığını söyleyip para topluyordu.

Dolandırıldığını anlamayan vatandaşlar iyi niyetleriyle ceplerinde ki, cüzdanlarında ki paraları vererek yardımcı olmaya çalışıyorlardı. Kısa süre içerisinde yüzlerce lira toparlayan sahtekar görüntülerinin sosyal medyaya düşmesinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Yakalanan dolandırıcı E.H’ye 13 kez adli ve idari işlem yapıldığı ortaya çıktı.

Daha önce de aynı yöntemle birçok kişiyi dolandıran E.H’ye 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na muhalefetten 4 bin 237 lira idari para cezası kesildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü paylaştığı mesajda niyetinizin suistimaline izin vermeyin. Bu ve buna benzer bir olayla karşılaşmanız durumunda lütfen bize bildirin açıklamasında bulundu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar