BIST9.079,97%3,10
USD32.3541%0.18
EURO35,1263%0.15
ALTIN2.302,28%1.09
Gündem

HDP lilerin göz altına alınmasına ilk tepki CHPli vekillerden geldi.

2014 yılında gerçekleşen 6-7 Ekim olaylarında vatandaşları provoke ederek sokağa çağıran ve 50 kişinin ölümüne sebep olan çağrı yapanlar bugün tek tek gözaltına alındı. Yapılan Operasyonun ardından HDP Eş Genel Başkanı bir açıklama yaparak CHP başta olmak üzere muhalefetten destek istedi. O destek mesajları ise çok gecikmeden CHPli vekillerden geldi.

Abone OlGoogle News
25 Eylül 2020 15:49

6-7-8 Ekim 2014 yılında HDPli isimlerin çağrısı üzerine sokağa inen terör seviciler birçok masum insanın ölümüne sebep olmuştu. Bu çağrıyı yapan siyasetçileri devlet unutmadı. Olaydan 6 yıl sonra aralarında birçok HDPli eski milletvekili ve belediye başkanlarının olduğu kişiler operasyonla gözaltına alındı.

Operasyonlara tepki gösteren HDP eş başkanı muhalefet partilerinden yardım istedi.

Ana muhalefet lideri CHP ise bu çağrıya hemen yanıt verdi.

Olayların çıktığı dönemde bir açıklama yapmayan CHP, şimdi ise HDPnin adeta hamiliğine soyundu.

Gözaltıların yapılmasının ardından CHPliler twitter hesaplarından ard arda açıklamalar yaptı.

İşte CHPli vekillerin açıklamaları:

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: ‘’Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve bir çok siyasetçi sabah saatlerinde gözaltına alındılar.

Nedeni 6-8 Ekim 2014 Kobane olaylarıymış.

Aradan tam 6 yıl geçmiş, soruşturulmuş, ifade vermiş ve yargılanmışlar.

Bu sabah yapılan gözaltılar Saray’a düğün hediyesidir! ‘’

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: ‘’Kars’ın seçilmiş Belediye Başkanı Ayhan Bilgen den, RTÜK üyesi Ali Ürküt’e, Sırrı Süreyya Önder’e kadar yüzlerce insan, uydurulmuş gerekçelerle zulm altına alınıyorsa, bedeli ağır olur. Zalimler unutmasın adalet er geç herkese lazım olur’’.  diyerek tweet attı.

Hüseyin Aygün operasyonlardan Ak Partiyi sorumlu tuttu. ‘’Soruşturması bir yıldır süren, altı yıl önceki Kobani olayları için 82 siyasetçi gözaltında.

Soruşturmanın başında geçen hafta Saray'a gidip hediye alan savcı bulunuyor.

Gözaltına alınanlar yeri yurdu belli insanlar.

Demek ki, AKP iyice sıkıştı ve HDP'ye vurarak rahatlayacak’’ açıklamasında bulundu.

CHP’li bir başka isim Mahmut Tanal: ‘’ Mahmut Tanal da Avukat Kerem Altınparmak'ın attığı "2014’te gerçekleşen Kobane olaylarına ilişkin suçlamalar HDP’li vekillerin ilk gözaltına alındığı 2016'da da vardı. Yani olayın üstünden 6, soruşturmanın üstünden en az 4 yıl geçmiş. Şimdi ne delil bulundu da 6 yıl sonra HDP'li siyasetçilere operasyon yapılmaya karar verildi?" tweetini alıntılayarak, "Konjonktüre göre, hesap görme adına mı hareket ediliyor?" dedi.

CHP’nin bir başka ismi partinin Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz ise şu ifadeleri kullandı: "Yargıyı intikam aracı olarak kullanmanın dayanılmaz utancı... Düğün çıkışı Saraya giden savcının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kars Belediye Başkanı @ayhanbilgen bu suçlamanın hukuksuzluğunu 2017 yılında ispatlamış bir siyasi." Açıklamasını yaptı.

DEVA partisi verilen gözaltı kararlarından rahatsız olup tepki gösterdi.

Partinin Milletvekili olan ismi; Mustafa Yeneroğlu "Olaydan 6 yıl sonra Ayhan Bilgen, Altan Tan, Süreyya Önder ve diğerlerinin sırf hukuki gerekçelerle gözaltına alınmış olduğunu düşünmek abesle iştigal olur. Yargıyı araçsallaştıran siyaset anlayışı adalet duygusunu ezdikçe terör örgütlerini sevindirir. Devlet adaletle yönetilir." Dedi.

İnsan Hakları Derneği’nin çalışmalarıyla belirlenen rakamlara göre 50 kişi hayatını kaybetti. 682 kişi yaralandı.

Gözaltına alınan vekiller arasında Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Ayhan Bilgen gibi HDP’nin önemli isimleri gözaltına alındı.

CHP’li vekillerin destek verdiği bu isimler 6 Ekim olayları başlangıcında halkı sokağa çağırarak katliamlar yaşanmasına adeta zemin hazırladı.

CHP’li vekillerin attığı destek tweetleri ise aslında CHP ve HDP’nin ortaklığının ne boyuta geldiğini gözler önüne serdi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar