BIST9.716,77%-0,05
USD32.4872%-0.25
EURO34,9390%0.25
ALTIN2.436,04%0.53
Gündem

6 ay önce uyarmıştı! Korkunç… Gerçek oldu

Dünyayı dizlerinin üstüne çöktüren koronavirüste henüz birinci dalga bile kontrol altına alınamamışken, pek çok ülke ikinci dalga ile boğuşmaya başladı. Dünyanın dört bir yanından ardı arkası kesilmeyen ürkütücü haberler gelmeye devam ediyor.

Abone OlGoogle News
23 Eylül 2020 09:39

Koronavirüs dünyaya diz çöktürmeye devam ediyor. Bir miladın daha aşılması büyük panik yaratırken, ortaya konan rakamlar durumun içler acısı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Üstelik daha da korkunç olanı, bundan tam altı ay önce bir isim salgının bu hale geleceğini söylemiş ve dünyayı uyarmıştı.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşanların sayısı 32 milyona dayandı, salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 972 bine, iyileşenlerin sayısı 23 milyon 256 bine ulaştı.

Ülkeler arasında en kötü duurmda olan hala ABD. Ülkede 7 milyon 47 bini aşkın kişiye virüs bulaştı. Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 451 kişi daha artarak 204 bin 577'ye çıktı.

Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 41 bin 750 artış gösterdi. Ülkede iyileşenlerin sayısı 4 milyon 300 bini geçerken, yapılan test sayısı ise 98 milyon 913 bini aştı.

ABD genelinde 790 bin 679 vakayla California listenin en başında bulunurken, bu eyaleti 733 bin 173 vakayla Teksas ve 685 bin 439 vakayla Florida takip ediyor. Ölü sayısında ise New York eyaleti 33 bin 185 can kaybıyla ilk sırada yer alıyor.

ABD'nin Maryland eyaletinde bulunan ve koronavirüs verileri sağlayan Johns Hopkins Üniversitesi'nin aktardığına göre ise, ABD'de salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 200 bin 5'e yükseldi.

Ülkede Johns Hopkins Üniversitesi'nin verileri temel alındığı için ölü sayısının bir miladı daha geride bırakması tansiyonu yükseltti.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 200 binin üzerine çıkması panik havası yarattı. Bunun sebebi, ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Müdürü Dr. Anthony Fauci'nin mart ayında söyledikleri.

Dr. Fauci, o dönemde ABD'de hızla artış gösteren Kovid-19 vakalarına ilişkin CNN International kanalına açıklamalarda bulunmuştu. Fauci, yapılan modellemelerde en iyi ve en kötü senaryolara odaklanıldığını ve sonuçların genelde her iki senaryonun ortasında olduğunu anlatmıştı.

Fauci, daha önceki salgınlarda en kötü senaryonun hiç yaşanmadığına dikkati çekmişti. Ancak durum en kötü senaryonun da üzerine çıktı.

Fauci, buna rağmen milyonlarca kişinin salgından etkilenebileceğine vurgu yaparak, "Şu an gördüğümüz tabloya bakarak, ölü sayısının 100 ila 200 bin arasında olacağını söyleyebilirim ama net değil." ifadelerini kullanmıştı.

O dönemde bu açıklanan ürkütücü rakamlar ABD halkına çok uzak ve gerçek dışı bir kabus gibi geliyordu.

Dr. Anthony Fauci Mart ayında Covid-19'un ABD'de 200 bin kişiyi öldürebileceğini tahmin ettiğinde, şüpheciler öfkelenmiş ve onu halka korku yaymakla suçlamıştı.

Ama Fauci haklıydı. Ve ABD bu kasvetli dönüm noktasına bazı uzmanların tahmin ettiğinden çok daha önce ulaştı.

ABD'de 6 Şubat'ta bilinen ilk koronavirüs kaynaklı ölümünden bu yana, her gün ortalama 858'den fazla kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Bu kurbanların çoğu hastane odalarında, yanlarında sevdikleri, aileleri, yakınları olmadan tek başına öldü. Bunlar gibi pek çok insan için uygun bir cenaze töreni yapmadı ve yas tutanlar acılarını içine gömdü.

Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü'ne (IHME) göre, ölüm sebepleri incelendiğinde Covid-19, ABD'de kalp hastalığından hemen sonra ikinci sırada yer alıyor.

CNN International'dan Holly Yan, "Pandemide bundan sonra ne olacağı büyük ölçüde kişisel sorumluluğa ve Amerikalıların bu savaşı birlikte savaşmaya ne kadar istekli olduğuna bağlı." diye yazdı.

Koronavirüs, ABD'de en son beş savaşın birleşiminde öldürülen Amerikalılardan daha fazla insanı öldürdü: Kore Savaşı, Vietnam Savaşı, Irak Savaşı, Afganistan Savaşı ve Körfezi Savaşı.

AVRUPA'DA SON DURUM

Koronavirüs vakalarının hızla arttığı İngiltere'de hükümet, ulusal düzeyde sosyal mesafe önlemlerini yeniden sıkılaştırmaya yöneldi. Bilim insanları ise salgınla mücadele yöntemleri konusunda anlaşamıyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar