BIST9.915,62%2,05
USD32.4564%-0.25
EURO34,7437%-0.66
ALTIN2.432,27%-0.16
Gündem

Yunanistan ve Fransa’nın küstah tehditlerine Almanya’dan… Tokat gibi cevap

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de haklı mücadelesi devam ederken, Fransa ve Yunanistan'dan Türkiye'ye yönelik yeni tehditler peş peşe sıralanıyor. Doğu Akdeniz geriliminde Yunanistan'a destek veren Fransa'da, "Türkiye'ye karşı gerçekleştirilebilecek misillemelerin" halihazırda konuşulurken, Alman Dış İlişkiler Konseyi Direktörü ve Josep Borrell'in özel danışmanı Daniela Schwarzer, Yunan medyasına verdiği röportajda yaptırımlar konusunu masaya yatırdı.

Abone OlGoogle News
20 Eylül 2020 11:50

 Schwarzer, çok dikkatli adım atılması gerektiğinin altını çizerken, arabuluculuğun başarılı olması için şans verilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin bölgesel düzeyde etkisini artırdığını ifade eden Türkiye'nin kilit önemdeki göç anlaşmasında AB'nin ortağı olduğunu hatırlattı. Öte yandan Yunanistan'ın uluslararası hukuka uymayan hareketleri kendi milletvekilleri tarafından bile eleştirilmeye devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...

Fransa ve Yunanistan'dan Türkiye'ye yönelik tehditler sıralanırken, Almanya'dan kritik açıklamalar geldi. Avrupa Konseyi'nin dönem başkanlığını üstlenen Almanya'dan üst düzey isim Daniela Schwarzer, Yunan medyasına verdiği röportajda yaptırımlar konusunu masaya yatırdı. İşte gelişmeler...

Daniela Schwarzer, Türkiye'ye yönelik yaptırımların erken uygulanması tehlikesinin göz ardı edilmemesi gerektiği konusunda uyardı. Alman Dış İlişkiler Konseyi Direktörü ve Josep Borrell'in özel danışmanı Daniela Schwarzer, Yunan medyasına röportaj verdi.

Kathimerini gazetesine verdiği röportajda yaptırımlar konusunu "birkaç yönden karmaşık" olarak nitelendiren Schwarzer, "uygulanması gerekip gerekmediği, ne ölçüde, hangi şartlar altında ve hangi şartlar altında kaldırılmaları gerektiği" konusunda adımların çok dikkatli atılması gerektiğini söyledi.

Daniela Schwarzer, “Henüz geniş ve derin yaptırımlar noktasına ulaşmadık. Arabuluculuk çabasına başarılı olması için bir şans daha verilmelidir." ifadelerini kullandı.

Schwarzer'e göre, Yunanistan-Türkiye krizi, Avrupa Birliği için, özellikle de dönüşümlü Konsey başkanlığını yürüten ve arabulucu rolünü oynamaya çalışan Almanya ile "Yunanistan'ı başka şekillerde desteklemeye" çalışan Yunanistan ve diğer ülkeler arasında “çok karmaşık” bir kriz.

Daniela Schwarzer, Ankara gerginliği azaltma yönünde hareket ederse, açık bir diyalog teklifiyle krizin bastırılması ve dengelenmesi gerektiğini ifade etti.

Avrupa'nın Türkiye'yi farklı bir şekilde görmesinin vakti geldi diyen Schwarzer, Türkiye’nin bölgesel düzeyde etkisini artırdığını ve Türkiye'nin Avrupalıların kilit öneme sahip olduğunu düşündüğü göç anlaşmasında AB'nin ortağı olmaya devam ettiğini de hatırlattı.

Avrupa ile ekonomik bağların da kuvvetli olduğunu anımsatan Schwarzer, Türkiye ile ilişkilerin Doğu Akdeniz'deki çatışmaya indirgenemeyecek bir ilişki olduğnun altını çizdi.

Alman Dış İlişkiler Konseyi Direktörü, özellikle Almanya'da, Türk asıllı Alman nüfusu ve orada daimi ikamet eden Türkler ile önemli bir iç boyut olduğunu vurguladı.

KENDİ MİLLETVEKİLLERİ DE ELEŞTİRİYOR

Öte yandan Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de haklı mücadelesi devam ederken, Yunanistan'ın uluslararası hukuka uymayan hareketleri ve açıklamaları kendi milletvekilleri tarafından da eleştiriliyor.

Bir sempozyuma katılan Yunan milletvekili Dimitris Keridis, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in son dönemdeki ifadelerini boşa çıkaran açıklamalar yaptı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar